torsdag den 11. februar 2016

Opgør med halvdannelsen foredrag med professor Peter Kemp


Onsdag den 9. marts inviterer Sct. Pauls Kirke indenfor til foredrag med professor Peter Kemp, der taler om løgnen om dannelse og opgør med halvdannelsen.I pamfletten "Løgnen om dannelse. Opgør med halvdannelsen" fra 2015, gør Peter Kemp op med den efter hans mening herskende løgn om dannelse. Han argumenterer imod halvdannelse og forsvarer dannelse. I den gode skole dannes og uddannes eleverne til social og global ansvarlighed. Noget sådant har ikke været ideen med folkeskolereformen af 2014. Der har været for meget fokus på, hvilke undervisningsmetoder der virker i skolen, og hvilke pædagogiske færdigheder der behøves for at få de svageste med. Man glemte, at det overordnede mål må være dannelsen af alle – både de stærkeste og de svageste – til socialt og verdensborgerligt engagement.

Peter Kemps pamflet er et forsvar for de gode uddannelsesinstitutioner, hvor man ikke bare lærer at tilegne sig informationer og skelne mellem god og dårlig viden, men også at leve sammen med andre. I den gode skole lærer eleverne at forstå og tage medansvar for det samfund, den kultur og den verden, de befinder sig i.

Foredraget foregår den 9. marts kl. 19.30 i Sct. Pauls Kirke og henvender sig til alle der arbejder i eller interesserer sig for undervisningssektoren. Der er gratis entre og kaffe med brød for 20 kr. Tilmelding er ikke nødvendigt.

Peter Kemp, f. 1937, er leder af Center for Etik og Ret i København og professor emeritus i filosofi ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU).


Læs mere her

tags: København, uddannelse, folkeskole, undervisning, uddannelsesinstitution, 2014, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar