torsdag den 25. februar 2016

Stearinlys som kan vælte uden at brænde hytten ned


Placer aldrig levende lys i nærheden af steder, der kan antændes. Og placer aldrig levende lys, hvor mindre børn, hunde og katte kan komme i nærheden af dem. Men nu er tiden forbi, hvor gode råd kan gøre det, for vi kan i dag få LEDlys, der ligner levende lys, uden at de er brandfarlige.Disse LEDlys har desuden ekstrem lang batteri tid. En kvinde fortæller stolt. "Jeg bruger den medfølgende fjernbetjening til at styrer mine LEDlys. Jeg satte dem fra starten af til at de skal tænde kl 18:00 og lyse i 6 timer hver aften, først efter 6 uger tid, måtte jeg sætte nye batterier i, og jeg køber oven i købet de billige AA batterier".

Nok så mange råd om omgangen med levende lys kan ikke bortforklare, at det bedste for både dyr og mennesker er, at bruge den virkelige sikre alternative løsning - LEDlyset. LEDlys, der ligner et levende lys, er en efterligning; det er der ingen tvivl om. Der findes mange efterligninger på markedet, hvor de færreste beklageligvis kan efterligne den blafrende vægge på det traditionelle levende lys. Men det kan dette lys som vi synes du skulle prøve, er fremstillet af ægte stearin. Der er virkeligt mange penge at spare!

En blafrende hale eller nysgerrig snude kan i værste fald lede til svedne knurhår og brandskader på dit kæledyr. Værre er det, når et væltet lys bliver årsag til en ildebrand. Røgalarmer er en billig måde at forebygge brandskader og tragedier på. Mærkninger som det gratis mærkat med teksten "Levende dyr i hjemmet" udsendt af Dyrefondet er anden måde, der sikrer, at man ikke midt i panikken glemmer sin hund eller kat. Gode råd er som sagt til stede i rigelige mængder. Det skal imidlertid ikke skjule det faktum, at det bedste er helt at lade være med at tænde det traditionelle stearinlys. Ildebrand er det værste, der kan ske; hertil kommer imidlertid også de snigende skader, som både påvirker dyr og mennesker i form af røgforgiftning. Og på længere sigt er levende lys sundhedsskadelige, fordi de leder til allergier. Levende lys spreder røgpartikler i rummet, og de forklarer på disse allergier.

Værre er det med de toksiske stoffer som følge af en ildebrand. Kulilte, cyanid, formaldehyd, en række syreforbindelser, små partikler af sod og varmen skader kæledyr i hjemmet. Hunde og katte, der har været udsat for en ildebrand, plages ofte af brandsår og varmeskader. Det er navnligt halsen og luftrøret, der er følsomt for varmeskader. Røgforgiftning af hunde og katte skyldes, at dyret har indåndet røg, og det leder først til hoste og åndedrætsbesvær. Udvikler tilstanden sig som følge af sværere påvirkninger, ændrer dyrets slimhinder og hud farve over i det kirsebærrøde, som er et tegn på kulilteforgiftning. De helt svære tilfælde viser sig som lillafarvede slimhinder og hud på grund af iltmangel. Dette er forårsaget af en væskeansamling i lungerne, som igen er skyld i iltmangel og væskeansamlinger i hjernen med en beskadigelse af centralnervesystemet som følge. Hunde og katte, der udsættes for røg besvimer og sover ind i døden. Overlever dyrene fører det til hjerneskader og lungebetændelse.

Løsningen kunne, og det gælder især til jul, være ledningelys. Men også her er der fare på færde for hunde og katte. Især hvalpe og killinger har det med at ville undersøge og bide en elektrisk ledning til den går helt i stykker. Dette kan på sin side føre til en alvorlig forbrænding i mundhulen, og i værste tilfælde død.

Batteridrevne LED lys der ligner levende lys, hverken oser eller sviner. LED lys, der ligner levende lys, er fremtiden med hensyn til ufarlig hjemlige hygge. Og ikke nok med at denne teknologi er energibesparende, får man som en ekstra gevinst en langtidsholdbart naturtro efterligning af det levende lys helt ufarligt for mennesker og dyr. LEDlys, der ligner levende lys, holder i 25 til 30 år, afhængigt af hvordan de anvendes. Og så er de oven i købet fjernbetjente. Du sparer masser af penge på køb af levende lys, du kan sidde i ro og mag og tænde lysene, og dine kæledyr og dig selv rammes ikke af brandskader og i værste fald døden. Det tidløse henter sin forklaring i, at lyset både er et LED lys på samme tid med, at det er støbt i stearin, der ikke antændes. De er ikke sundhedsskadelige, og de kan ikke forårsage brand i dit hjem. Led lys, der ligner levende lys kan placeres næsten hvor som helst, hvad det klassiske levende stearinlys ikke kan.

Runo Kingbo driver en webshop inden for hus og have, økologi og helse fra sit domicil i Odder.

Læs mere her

tags: hjerneskade, penge, teknologi, energi, økologi, allergi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar