tirsdag den 23. februar 2016

Uheldsbelastet kryds bliver til rundkørsel


Farligt vejkryds øst for Skærbæk omdannes nu til rundkørsel. Færre uheld er målsætningen.Krydset Energivej/Åbenråvej øst for Skærbæk har gennem flere år været udpeget som en sort plet. I perioden 2009-2013 er fire personer kommet til skade ved uheld i krydset – to har pådraget sig alvorlige skader, mens to andre er sluppet med lettere skader.

I et forsøg på at undgå lignende uheld bliver det 4-benede kryds nu ombygget til en rundkørsel.

Rundkørslen udstyres med en separat cykelring, og cyklisterne får derfor fremover vigepligt, når de skal krydse rundkørslens fire ben.

- Vi evaluerer løbende, hvor vi kan sætte ind for at skabe sikre forhold for trafikkanterne. Nu er turen kommet til krydset ved Skærbæk, som vi omdanner til en rundkørsel, der har tradition for at mindske antallet af alvorlige uheld, udtaler trafiksikkerhedsmedarbejder Anders Hørkjær Pedersen.

Tønder Kommune har indgået en aftale med Vognmand og Entreprenør Mads Vejrup, som i løbet af uge 8 begynder at rømme muld af de omkringliggende landbrugsarealer. I begyndelsen af marts går ledningsejerne i gang med at omlægge ledninger, og 14 dage senere begynder entreprenøren at etablere selve rundkørslen. Rundkørslen ventes færdig i begyndelsen af juli.

Krydset vil i en periode af skolernes sommerferie være lukket for al trafik. I den forbindelse vil der blive skiltet en omvej. For cyklisternes vedkommende vil det dog under hele forløbet være muligt at krydse vejen som hidtil.

Læs mere her

tags: 2009, 2013, cyklist, Skærbæk, Tønder, sommerferie,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar