onsdag den 29. august 2012

En begivenhedsrig sommer i Trekanten i Holstebro

Bikubenfonden støtter projekt Sommer i Trekanten med 300.000 kr. i to år

En tryg og begivenhedsrig sommer med masser af aktiviteter, hvor der opstår nye, positive fællesskaber og personlige relationer for børn og unge.

Det er formålet med projekt Sommer i Trekanten , som Holstebro Kommune starter i uge 26 i år. Projektet henvender sig til børn og unge i boligområdet Trekanten . Børn og unge i området, som ikke er ude at rejse i sommerferien, skal også have en sommer, som de ikke glemmer sådan lige med det første.

- Vi er meget glade for, at Bikubenfonden har valgt at støtte projektet med i alt 300.000 kr. i 2011 og 2012. Det betyder, at vi kan tilbyde børnene og de unge aktiviteter alle hverdage i de syv sommerferieuger begge år, siger SSP-koordinator i Holstebro Kommune, Jon A. Jørgensen.

Et attraktivt alternativ

Om baggrunden for at støtte projektet i boligområdet Trekanten siger socialchef i Bikubenfonden, Jimmie Gade Nielsen:

- Vi tror på, at projektet vil give børn og unge i området nogle gode oplevelser i en periode, hvor mange fritidsaktiviteter ellers holder lukket. Vi håber, at aktiviteterne i sommerferien vil være et attraktivt alternativ til f.eks. småkriminalitet og hærværk, som nogle større børn og unge risikerer at havne i, hvis de keder sig i sommerferien, siger Jimmie Gade Nielsen.

Mange frivillige voksne

Ca. 30 professionelle og frivillige voksne stiller sig til rådighed for at styre de mange aktiviteter i løbet af de syv sommerferieuger i Trekanten.

- Det er glædeligt, at så mange voksne ildsjæle har budt ind på at medvirke i opgaven. Det betyder, at vi kan tilbyde et væld af aktiviteter lige fra rugby til ture til Vesterhavet. Der bliver aktiviteter, der indeholder masser af action og mere stille sysler med hygge. Gennem præsentation af og kendskab til forskellige idrætsaktiviteter vil vi gerne fastholde børn og unge i foreningslivet. Det er også et vigtigt formål med Sommer i Trekanten , siger projektkoordinator Cecilia Halkjær, Holstebro Kommune.

Projektet skal også ses i sammenhæng med og som et supplement til det 4-årige partnerskab, som Holstebro Kommune har indgået med Integrationsministeriet for at styrke den forebyggende indsats blandt børn og unge med en anden etnisk baggrund end dansk.

Fakta om Sommer i Trekanten

- Projektet henvender sig til børn og unge fra 6 år til og med 17 år.

- Alle aktiviteter i projektet er gratis for deltagerne.

- De voksne deltagere i projektet repræsenterer bl.a. politiet, områdets fritidsinstitutioner, gademedarbejdere, medarbejdere fra det multikulturelle beboerhus Trivselshuset i området, socialrådgivere og frivillige fra f.eks. DGI, Ungdommens Røde Kors, Rugbyklubben og spejderkorps.

- Trekanten er et boligområde med 4.500 indbyggere. I området er der en stor andel af nydanske familier.

Flere oplysninger:

Projektkoordinator Cecilia Halkjær, Holstebro Kommune, tlf. 2856 7404.
Socialchef Jimmie Gade Nielsen, Bikubenfonden, tlf. 33 77 9399.
SSP-koordinator Jon A. Jørgensen, Holstebro Kommune, tlf. 2466 2339.

Læs mere her

tags: 2011, politi, Holstebro, Røde Kors, 2012, Bikuben, sommerferie, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar