torsdag den 9. august 2012

Kriminalitet betaler sig ikke

Et helt nyt ungdomskriminalspil henvendt til børn og unge i alderen 10-15 år - skal via leg synliggøre konsekvenserne ved kriminalitet.

Nu får børn og unge mulighed for at agere efterforskere og sammen opklare en serie af indbrud med det nye spil CRIMEBUSTERS|indbrud. Spillet er udviklet under temaet Kriminalitet betaler sig ikke, og skal gennem leg vise de unge konsekvenserne ved at begå kriminalitet.

Et seriøst element af læring
Det er murder mystery-virksomheden dinnergames.dk, der står bag det nye ungdomsspil. Formålet er, at de unge udvikler sig gennem leg og læring og samtidig får nogle sjove og underholdende timer sammen.
Jeg lægger stor vægt på at kombinere underholdningen med et seriøst element af læring, forklarer Dennis Lykke, idemanden bag CRIMEBUSTERS|indbrud og fortsætter jeg vil gerne sætte de unge i en situation, hvor de er modtagelige og lydhøre overfor spillets morale: Kriminalitet betaler sig ikke.

Selve spillet
Spillet er særlig velegnet i forbindelse med undervisning omhandlende kriminalitet, men kan anvendes i mange forskellige sammenhænge til fx børnefødselsdage og klassefester.

Forud for arrangementet tilsendes rekvisitter, som består af en kasse indeholdende spor, holdmapper, billeder, rapporter, avisartikler, profiler på de mistænkte og ting til at foretage forskellige kriminaltekniske undersøgelser med. Deltagerne får også adgang til en onlinedel, hvorfra de under spillet introduceres til sagen via en række filmsekvenser.

Deltagerne kommer til at spille en vigtig rolle i opklaringen af en række indbrud, som er sket i lokalområdet, og hvor det seneste indbrud er begået netop det sted, hvor arrangementet foregår. Iført handsker, mundbind og beskyttelsesdragt skal gerningsstedet eksempelvis undersøges for spor, de mistænktes mobiltelefoner og netprofiler skal tjekkes, der skal tages fingeraftryk på fundne genstande og foretages forskellige analyser og tests.

Og der er nok at tage fat på for deltagerne - for det er ikke helt indlysende, hvem der står bag. Politiets liste over mistænkte indeholder nemlig både hårdkogte kriminelle og unge mennesker på deltagernes egen alder.

Om dinnergames.dk
Dennis Lykke står bag dinnergames.dk, som i 2008 lancerede sit første murder mystery-spil Assistancemelding Drab, hvor deltagerne skulle opklare fiktive kriminalsager.

Dinnergames.dk tilbyder desuden Assistancemelding Røveri, hvor deltagerne skal samarbejde om at opklare et røveri mod en pengetransport.

Spillene kan gennemføres som virksomhedsspil med fokus på samarbejde og kommunikation eller som ren underholdning, hvor den sjove og utraditionelle oplevelse er i centrum.

Læs mere her

tags: 2008, indbrud, virksomhed, kriminelle, penge, kommunikation, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar