torsdag den 30. august 2012

Nu tager Peter og Nina sagen i egne hænder

15 unge fra Ulfborg-området og Vinderup-området med i Teen Town

Peter savner et sted i Ulfborg, hvor han kan hænge ud sammen med sine venner. Det samme gør Nina i Vinderup. Men de er udmærket klar over, at det ikke kommer af sig selv. De må selv gøre en indsats for, at deres ønsker kan føres ud i livet. Og det har de nu taget fat på sammen med andre unge fra deres respektive lokalområder.

Peter KnudeTrankjær går i 7. klasse på Ulfborg Skole. Nina Caroline Larsen bor i Egebjerg ved Vinderup og går i 10. klasse på Vinderup Realskole. Sammen med 13 andre unge fra Ulfborg-området og Vinderup-området er Peter og Nina med i projekt Teen Town . Det går ud på, at unge i landdistrikterne laver projekter for andre unge i deres lokalområde. Bag projektet står Holstebro Kommune og LAG Holstebro, der har fået midler fra Fødevareministeriet og EU til finansieringen.

Unge vælger selv og har selv ansvaret

- De unge skal selv være med til at gøre det attraktivt at bo i deres lokalområde. De vælger selv de projekter, de vil gennemføre, og de har selv ansvaret for hele forløbet. Vores mål er, at de unge får en forståelse for, hvordan man griber projekter an fra start til slut, hvor man eksempelvis går hen for at søge tilladelser og skaffer interessenter, og hvor man kan søge midler til at få ønskerne gennemført, siger landdistriktskoordinator Alex Würtz, LAG Holstebro, og projektleder Dorte-Pia Ravnsbæk.

Undervejs i forløbet er de med til at give de unge viden om bl.a. projektledelse. En række andre partnere er med til at give faglig støtte til de unge i forløbet. Det er Søren Taaning fra Dansk Talentakademi, Gitte Skovbo fra Holstebro Elitesport, Allan Sørensen fra Kom-Tek projektet på Nørrelandsskolen i Holstebro og Christian Jensen fra Uddannelsescenter Holstebro (UCH).

Peter og Nina

Den 26. maj mødtes de unge i projekt Teen Town for tredje gang i forløbet for at komme videre med deres planer. Mødestedet var Vestjydsk Fritidscenter i Ulfborg. Her talte vi med Peter og Nina:

Peter: - Vi mangler et samlingssted i Ulfborg, hvor vi unge bare kan mødes og overnatte. Det kunne f.eks. være i et skovområde. Hvis vi selv gør noget for det og selv er med til at bygge det op, så tror jeg, at det kan lykkes. Det er i hvert fald fint selv at være med til at bestemme og planlægge.

Nina: - I Vinderup savner vi et sted, hvor vi unge kan mødes, hygge os sammen og nyde en øl. Det må gerne være i udkanten af byen, så vi ikke generer andre. Det er fedt selv at have indflydelse på tingene. Nu skal vi have en snak med bl.a. nogle fonde for at finde ud af, om de vil støtte vores planer økonomisk.

Ninas fremtidsplaner er at blive politibetjent. Hun ser gerne, at det bliver på Vinderup-kanten, at hun skal sørge for lov og orden. Peters planer går i retning af noget, der har med IT at gøre . Det må også gerne være i Holstebro-området. Men først skal Nina og Peter forsøge at få gennemført deres ønsker om at skabe et samlingssted, hvor man kan hænge ud i henholdsvis Vinderup og Ulfborg.

Fakta om Teen Town

- Fødevareministeriet udpegede i november sidste år Holstebro Kommune og Tønder Kommune som Teen Towns . LAG (Lokal Aktionsgruppe) i de to kommuner har fået hver en halv million kroner til projekter, der skal få flere unge til aktivt at tage del i udviklingen af deres lokalområde.

- I Holstebro Kommune skal Teen Town projektet, der strækker sig over 2 år, kvalificere unge til at udvikle, planlægge og gennemføre lokale projekter til gavn for og med inddragelse af andre unge. 15 unge fra Vinderup-området og Ulfborg-området deltager i projektets første år. Andet år i projektet involverer 15 andre unge.

- Pengene til Teen Towns projekterne er sat i værk under tilskudsordningen Attraktive levevilkår i landdistrikterne . Den er en del af landdistriktsprogrammet, der finansieres af Fødevareministeriet og EU.

Flere oplysninger:

Landdistriktskoordinator Alex Würtz, LAG Holstebro, tlf. 4025 0177.

Projektleder Dorte-Pia Ravnsbæk, tlf.5099 2247.

- Tekst til vedhæftede fotos (Foto: Holstebro Kommune):

1625: Landdistriktskoordinator Alex Würtz, LAG Holstebro

1631: Deltagerne i Teen Taown projektet fra Vinderup- området og Ulfborg-området.

1623: Nina Caroline Larsen og Peter Knude Trankjær arbejder i Teen Town projektet med at skabe et værested, hvor man kan "hænge ud" i henholdsvis Vinderup og Ulfborg.

Læs mere her

tags: politi, økonomi, EU, Holstebro, Tønder, projektleder, sprog, Fakta, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar