søndag den 5. januar 2014

Januar er højsæson for skilsmisser

Knapt er juletræet båret ud, før familiehyggen krakker i mange danske familier. Januar er den tid, hvor flest par vælger at gå fra hinanden, og det mærker familierådgiver Camilla Semlov ved, at hun i den måned får lige så mange henvendelser omkring skilsmisser som i resten af årets tilsammen. Og derfor er hendes bog Det næstbedste – når far og mor ikke bor sammen netop nu mere aktuel end ellers.
Socialrådgiver og familieråd¬giver Camilla Semlov fra rådgivningssiden www.heledeleborn.dk har ekstra travlt lige nu. Tusindvis af par i Danmark vælger hvert år at blive skilt, og rigtig mange af dem fører beslutningen ud i livet årets første måned. Det er en trist måde for mange børn at indlede året på.

"I juleferien, hvor familien rykker tættere sammen, går det op for nogle forældrepar, at de ikke ser sig i stand til at fortsætte parforholdet – eller parret bliver bekræftet i deres fornemmelser af, at de ikke ser en fremtid sammen. Samtidig er nytåret forbundet med afslutningen på endnu et kapitel i vores liv, og et nyt skal til at begynde. Så når nogle forældre gør status over året, der gik, og gør sig overvejelser om året, der kommer, får tvivlen, som i nogen tid har luret, den sidste opmærksomhed, som kan være med til at forvandle tvivlen til en beslutning om skilsmisse. I andre tilfælde har forældrene allerede besluttet, at de vil skilles. Men da julen netop er forbundet med familie og sammenhold, vælger nogle forældre at holde sammen julen over. Dels af hensyn til børnene, men nok også ofte af hensyn til dem selv. Nogle forældre har et håb om, at julen kan være tiden, hvor parforholdet får endnu en chance, og der lægges kræfter i et sidste forsøg på at redde familien," fortæller Camilla Semlov, som i november sidste år udgav bogen Det næstbedste – når far og mor ikke bor sammen, en bog, der først og fremmest handler om at give børnene optimal tryghed og den bedst mulige fremtid, selv om en skilsmisse er uundgåelig.

Hjælp til konstruktiv dialog og fundament for et godt samarbejde
Det var i forbindelse med sin egen skilsmisse i 2004, at Camilla Semlov mærkede behovet for en bog, der kunne guide hende og hendes mand og hjælpe dem på vej i den proces, der følger i kølvandet på en skilsmisse og et brud i familien. Bogen fandtes imidlertid ikke, så Camilla Semlov har nu skrevet Det næstbedste – når far og mor ikke bor sammen, hvor hun med venlig stemme fortæller om, hvordan hun og hendes mand selv greb skilsmissen an på en måde, der skånede deres fælles søn mest muligt, og hvor hun giver masser af vejledning til, hvordan andre forhåbentlig kan gøre noget lignende.

"Hvis de mange forældre, der netop nu er i gang med et skilsmisseforløb og har svært ved at få en konstruktiv dialog i gang, støttes i at gribe det hele lidt anderledes an, er grundlaget for et godt samarbejde fremadrettet lagt. Fundamentet til at opbygge nogle sunde rammer for børnene kan på det tidspunkt i processen lægges, og min bog kan forhåbentlig være med til at give en tro på, at man kan give sine børn et godt alternativ til kernefamilien, hvis der ikke er anden udvej end skilsmisse," siger Camilla Semlov.

Camilla Semlov giver gerne interview. Kontakt på telefon 22 80 79 46 eller per mail til camillasemlov@heledeleborn.dk. Se også www.heledeleborn.dk.

Kort om Camilla Semlov
Camilla Semlov er socialrådgiver og familieråd¬giver. I 14 år har hun arbejdet med skilsmissefamilier og med børnenes oplevelse af deres egen situation i et skilsmisseforløb. Erfaringen fra sit arbejde brugte hun i sin egen skilsmisseproces for at hjælpe sønnen Emil på vej og sammen med hans far skabe de bedst mulige vilkår for ham som delebarn. Camilla Semlov står bag rådgivningssiden www.heledeleborn.dk og hun holder desuden foredrag om den gode skilsmisse.

Læs mere her

tags: Danmark, interview, nytår, skilsmisse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar