lørdag den 4. januar 2014

Statsminister Helle Thorning fremhæver Thyholm Børnehus

Statsminister Helle Thorning nævner i sin nytårstale de offentligt ansattes indsats. Statsministeren fremhæver blandt andre særligt Thyholm Børnehus - og det er ikke uden grund. Thyholm Børnehus er bl.a. pædagogisk i front i forhold til omsætning af anerkendt forskning og teori om børns udvikling og læring. Børnehuset bruger det pædagogiske redskab Kompetencehjulet.
Dagtilbudsleder Grethe Slyk beskriver Kompetencehjulet således: " Et ledelsesredskab, der giver tryghed og sikrer at alle børn er set", "Kompetencehjulet øger bevidstheden om børns udvikling og giver et fælles sprog" og "Tiden vi bruger til at lave Kompetencehjul er godt givet ud." Grethe Slyck har som dagtilbudsleder siden 2011 brugt Kompetencehjulet .

Se hvad bl.a. dagtilbudsleder Grethe Slyk siger om Kompetencehjulet: www.legetek.dk

Kompetencehjulet bygger på en helheds- og ressourceorienteret tilgang og understøtter den ordentlighed og det engagement, som statsministeren netop fremhæver i sin tale: "jeg er altid taget videre med en varm følelse af, at her var nogen, der glædede sig over at gøre et godt stykke arbejde. Og satte en ære i at behandle mennesker ordentligt."


Kompetencehjulet bruges i hele dagtilbudsområdet i Struer Kommune, der ligesom ni andre kommuner i Danmark har valgt at arbejde med børns kompetenceudvikling med udgangspunkt i anerkendt forskning og teori. Herud over bruger 40 kommuner i øvrigt Kompetencehjulet i dagplejen, specialinstitutioner, områdeinstitutioner m.m.

Alle børn har ressourcer, som de skal have mulighed for at udfolde fuldt ud, uanset baggrund. Det er visionen og målet med Legetek.dk's pædagogiske redskaber. Overvældende mængder af nyere udenlandsk og dansk forskning peger samstemmende på hvordan forældre og professionelle bedst samarbejder om at udfordrer og støtter det enkelte barns trivsel, udvikling og læring. Denne forskning er tilgængelig på www.legetek.dk, der bl.a. har som mål at gøre adgang til forskning på børneområdet frit og let tilgængelig for alle: professionelle, forældre og andre med interesse for børns udvikling og dermed giver hyldemetre af spændende viden liv, der hvor den gør gavn, hos de børn, der har været gensand for de tusindvis af forskningstiltag.

Med Legetek.dk's koncepter omsættes forskning i småbørns -, dagtilbudsområdet og folkeskole
Koncepterne: "Hvad nu mor og far", "Kompetencehjulet", "Parat til skole" og "Skolebarometeret" har udgangspunkt i anerkendt forskning og teori.

Den omfattende forskningsgennemgang har ikke afdækket lignende helhedsorienterede og omfattende koncepter, der i den grad omsætter forskningsresultater digitalt og let tilgængeligt.

Legetek.dk deltager i slutningen af januar i Børnetopmødet i Aalborg, hvor både Kompetencehjulet og Legetek.dk's øvrige redskaber vil være at finde.

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, statsminister, nytår, topmødet, Struer, Aalborg, nytårstale, omsætning, folkeskole, kompetenceudvikling, sprog, forskningsresultat,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar