lørdag den 18. januar 2014

Skiløb, udfordringer og fælles oplevelser – Hørby Efterskole i Oberstdorf

Fire dag i sneen, fire dage på ski og fire dage, hvor der var sat turbo på samværet – det er hvad der er lagt op til, når elever og personale fra Hørby Efterskole i perioden 19-24. januar gæster den sydtyske alpe- og skisportsby Oberstdorf.
Region Oberstdorf er Tysklands største skisportsområde, hvor sneentusiasterne kan boltre sig på hele fem alpine skiområder – tre i Tyskland og to i den østrigske dal 'Kleinwalsertal', hvortil der fra Oberstdorf er grænseovergang såvel på landevejen som på bjergsidernes pister.

Det er tredje gang, Hørby Efterskole er i Oberstdorf med elevholdet, og også i 2014 skal gruppen indkvarteres på Jugendherberge Oberstdorf og prøve kræfter med sneen på skicentret 'Söllereck', der er et relativt stort område med udfordringer til alle niveauer, hvad enten det gælder ski, snowboard eller kælk.

- På Hørby har skiftende lærerkollegier i alle årene siden skolens start i 1972 valgt, at hele elevholdet skal af sted på en fælles rejse, fortæller forstander Mogens Vestergård Pedersen.

- Det er vores oplevelse, at en fælles rejse – i vores tilfælde har det altid været en skirejse – ligger i naturlig forlængelse af det at være på efterskole. Efterskole handler i høj grad om fællesskab og det at leve med hinanden i forskellige situationer og under forskellige omstændigheder. De fælles oplevelser, der er under en rejse, bliver en del af den fælles historie, eleverne får med fra et efterskoleophold, forklarer Mogens Vestergård Pedersen.

- F.eks. oplever vi hvert år, når vi er kommet hjem vore rejser, at der kommer elever og fortæller, at skituren var en lejlighed til at få snakket med nogen, som man måske ikke ellers har så stor kontakt til i hverdagen, slutter forstanderen.

Læs mere her

tags: Tyskland, landevej, 2014, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar