mandag den 3. november 2014

669 børn brugte LEGO® klodser til at bygge deres forslag til en mere bæredygtig fremtid

I tre dage har hundredvis af børn været med til at bygge deres forslag til en mere bæredygtig fremtid med en million LEGO® klodser. I samarbejde med Sustainia og Verdensnaturfonden (WWF) har LEGO Koncernen organiseret en udfordrende byggeevent for børn, for at øge deres bevidsthed om bæredygtighed. Op til mødet i FN's klimapanel (IPCC) i København, har LEGO Koncernen samarbejdet med den skandinaviske tænketank Sustainia og Verdensnaturfonden (WWF) for at skabe opmærksomhed om de udfordringer og muligheder, som kommende generationer vil stå over for inden for bæredygtighed. LEGO Koncernens mission er at inspirere og udvikle dem, der skal bygge fremtiden - nemlig børnene. Arrangementet gav børn mulighed for at bruge LEGO klodser som redskab til at finde nye ideer og alternative måder at behandle problemer i forbindelse med bæredygtighed, som f.eks. klimaforandringer.

"Jeg er dybt imponeret over de mange kreative og inspirerende løsninger, som børnene har bygget her, og at de havde det så sjovt imens. De tog det virkelig som en lærerig oplevelse, og de var meget ivrige efter at bruge deres kreativitet. Jeg håber, at dette arrangement vil inspirere til nye tanker og måder til at tale om, hvordan vi kan skabe en mere bæredygtig fremtid," siger Jørgen Vig Knudstorp, administrerende direktør i LEGO Koncernen.

Inspireret af børn
Under byggearrangementet fokuserede de daglige emner blandt andet på problemer omkring klimaforandringer, ressourcer og uddannelse. Børn på 6 år og derover blev introduceret til emnerne af LEGO Koncernens eksperter, Sustainia Award-finalister, og repræsentanter fra WWF. Børnene blev opfordret til at bygge deres forslag til et mere bæredygtigt samfund ved hjælp af en million LEGO klodser.

"I LEGO Koncernen ønsker vi at bidrage positivt til samfundet. Vores unikke bidrag er at inspirere og udvikle børn gennem kreativ leg. Vi arbejder også på at bidrage positivt til miljøet i vores daglige drift, hvor vi leder efter bedre materialer, optimerer emballagen og bestræber os på at anvende mere vedvarende energi, blot for at nævne et par initiativer," siger Jørgen Vig Knudstorp, administrerende direktør i LEGO Koncernen.

Om aftenen den 30. oktober bliver nogle af børnenes kreative LEGO modeller vist frem i Det Kongelige Teater i København ved den årlige Sustainia Award, som belønner bæredygtige løsninger fra hele verden.

"Hvis børnene kan forstå problemerne og bliver engagerede i at løse dem, så er den store offentlighed pludselig inden for rækkevidde. Det kan virkelig være med til at ændre dagsordenen," siger Erik Rasmussen, administrerende direktør i Mandag Morgen Global Institute og grundlægger af Sustainia.

Yderligere oplysninger og kontakter

Sustainia
Sustainia, der har base i København, er en international tænketank, som arbejder på at implementere innovative løsninger og tilbyde virksomheder og organisationer en genvej til bæredygtig transformation. Sustainia præsenterer en bæredygtig fremtid, baseret på konkret viden, innovation og teknologi, som vi ville kunne opnå, hvis de eksisterende løsninger blev gennemført i stor skala.

Sustainia Award
Ti initiativer er nomineret til Sustainia Award 2014 for deres inspirerende nyskabelser, der skal gøre vores byer, lokalsamfund og energiforbrug mere bæredygtige. En jury ledet af Arnold Schwarzenegger vælger den endelige vinder, som præsenteres på scenen ved Sustainia Award den 30. oktober i Det Kongelige Teater.

Ved at fremlægge lettilgængelige løsninger til vores byer, boliger og industrier, hjælper Sustainia med at skabe opmærksomhed om konkrete løsninger forud for IPCC-mødet i København, hvor den aktuelle klimasituation præsenteres. Den 2. november vil mere end 500 af verdens førende klimaforskere være samlet i hovedstaden til afslutningen på syv års forskning i effekterne af klimaforandringer.

Communications Manager, Marie Louise Gørvild - mlg@mm.dk


WWF
WWF er en af verdens største miljøorganisationer. Den blev oprettet i 1961.

Det centrale sekretariat for netværket - kaldet WWF International - ligger i Gland i Schweiz. Organisationen har kontorer i mere end 100 lande over hele verden, beskæftiger omkring 6.000 medarbejdere og støttes af mere end fem millioner mennesker.

Advisor Public affairs & CSR, Mie Oehlenschläger mo@wwf.dk +45 31 47 88 12

LEGO Koncernen
LEGO Koncernen er et privatejet selskab med hovedkontor i Billund, Danmark. Selskabet ejes stadig af familien Kirk Kristiansen, som grundlagde det i 1932.

LEGO Koncernen beskæftiger sig med udviklingen af børns kreativitet gennem leg og læring. Med udgangspunkt i den verdensberømte LEGO® klods forsyner virksomheden i dag børn i mere end 130 lande med legematerialer, oplevelser og undervisningsmateriale.

Vores hovedkontor er i Billund, men vi har afdelinger over hele verden, og der sælges LEGO produkter i mere end 130 lande.

Communications Manager, Morten Vestberg – morten.vestberg@LEGO.com

Læs mere her

tags: Danmark, København, Billund, direktør, FN, tænketank, uddannelse, energiforbrug, virksomhed, klimaforandringer, Det Kongelige Teater, Erik Rasmussen, hovedstad, teknologi, kreativ, energi, Schweiz, skandinavisk, organisation, undervisning, undervisningsmateriale, innovation, miljø, 2014, Arnold Schwarzenegger,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar