lørdag den 15. november 2014

FN Børnekonventionen fylder 25 år - men overholdes ikke i Danmark

FN Børnekonventionen fylder 25 år på torsdag den 20. november - men overholdes ikke i Danmark - for moderne familier og i forhold til barnets far. Den danske regering har bekræftet at FN børnekonventionen er juridisk gældende i Danmark.
Forskelsbehandling af barnets forældre baseret på eksempelvis køn eller anden stilling er ikke tilladt, men sker hver dag i Danmark og ligger stadig til grund for dansk familie lovgivning.

Foreningen Far anbefaler danske politikere at få ligestillet familie lovgivningen i forhold til alle familie former og begge forældre her 25 år efter FN børnekonventionen blev vedtaget.

FN Børnekonventionen
Artikel 2

1. Deltagerstaterne skal respektere og sikre de rettigheder, der er fastsat i denne konvention, for ethvert barn inden for deres jurisdiktion, uden forskelsbehandling af nogen art og uden hensyn til barnets eller dettes forældres eller værges race, hudfarve, køn, sprog, religion, politiske eller anden anskuelse, national, etnisk eller social oprindelse, formueforhold, handicap, fødsel eller anden stilling.

2. Deltagerstaterne skal træffe alle passende forholdsregler for at sikre, at barnet beskyttes mod alle former for forskelsbehandling eller straf på grund af barnets forældres, værges eller familiemedlemmers stilling, virksomhed, udtrykte anskuelser eller tro.

STØT FORENINGEN FAR
Send sms Far til 1231 og støt med 100 kr. Det koster 100 kr. per sms plus alm. sms takst.

OM FORENINGEN FAR
Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre er en frivillig forening med ca. 40 års erfaring på familie området. Foreningen har aktuelt over 100.000 besøgende forældre, bedsteforældre og pårørende af begge køn fra 300 danske byer og over 50 lande om året som søger vejledning. Foreningen Far har 12 landsdækkende rådgivningscentre, som yder rådgivning om barsel, faderskab, positivt samarbejde, familie lovgivningen og praksis, skilsmisser med fokus på positive løsninger for hele familien og glade børn. Foreningens rådgivere er stort set en ligelig fordeling af mænd og kvinder med erfaring som forældre, bedsteforældre eller fagligt. Al rådgivning er gratis - både mænd og kvinder er velkommen hos Foreningen Far.

Læs mere her

tags: Danmark, FN, politi, lovgivning, virksomhed, regering, skilsmisse, sprog, handicap,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar