søndag den 9. november 2014

Julebarometeret skrues op i Tivoli

Når Tivoli åbner portene for en ny omgang Jul i Tivoli den 15. november sker det med et helt nyt 2000 m2 alpeland, der skal få gæsterne i den helt rette bjergbystemning. Samtidig forlænges julesæsonen nu helt frem til 4. januar og endelig kan man for første gang nogensinde komme en tur i Tivoli både juleaften frem til kl. 16.00 og 1. juledag hele dagen. Herudover byder julen på balletten Nøddeknækkeren, over 50 fristende boder, guirlander i kilometervis og sneklædte grantræer. Traditionen tro omdannes Tivoli til et eventyrligt juleland, når der for 21. år i træk bydes på Jul i Tivoli. Udover den udvidede åbningstid og det nye alpeland, bydes der bl.a. også på Nordisk Jul. Det 1200 m2 store område, der møder gæsten lige inden for Hovedindgangen med rensdyr i folden, sneklædte juletræer og nordiske julegodter. I det nordiske område har julemanden også indlogeret sig i sin hyggelige julestue på Pantomimeteatret. Her sidder han lutter øre klar til at modtage alle børns højeste juleønsker.

Alpestemning over hele linjen
Tidligere på året kunne Tivoli med stolthed fejre Rutchebanens 100-års fødselsdag. I den anledning fik den gamle dame sine oprindelige alpetinder tilbage i fødselsdagsgave. Fejringen fortsætter nu med det helt særlige alpetema på plæneområdet, der har flot udsigt til netop Rutchebanens nye, høje tinder. Der vil være et Gast Haus under navnet Plänenburg med godter til gane og mund, sneklædte bjælkehytter med røg i skorstenen og masser af skitursstemning, når Plænen forvandles til Alpeland.

Dans i Dronningens klæder
En sand juleklassiker er Nøddeknækkeren, der byder på eventyrlig magi, blinkende stjerner og ballerinaer let på tå. Det er Tivolis Balletmester Peter Bo Bendixen, der er manden på trinene og Dronning Margrethe har skabt kostumer og scenografi. Over 100 dansere medvirker i forestillingen, heraf 48 talentfulde børn er fra Tivoli Ballet Skole.

Boyband, sceneliv og lysshow
Som traditionen byder, så trækker drengene fra Tivoli-Garden i juleoutfittet og spiller julen ind med Tivolis Nisseband, hvor de traditionelle juletoner lyder fra drengenes instrumenter. Tivoli-Garden aka Danmarks største boyband går desuden også deres parader i Haven. Herudover er der underholdning fra scenekanten med Eventyrteatrets Julens Vogtere i Glassalen, og så vender Vivienne McKee retur med sin Crazy Christmas Cabaret med forestillingen "One-eyed Willy the quest for the big chest". Endelig er Jul i Tivoli også lig med juleilluminationer ved Tivoli Søen med smukke lysformationer krydret med stemningsfulde klassiske toner.

Fyrværkerifestival udvides
I år bliver Tivolis Fyrværkerifestival udvidet og opdelt i to omgang med et jule- og et nytårstema. I juledagene vil aftenhimlen over Tivoli blive dekoreret af julens farver. Når Nytåret skydes i gang er nogle af de bedste kræfter fra Europas fyrmestre hyret ind, og de vil hver især sætte deres personlige præg på et prægtig Nytårsfyrværkeri - og i dagene efter det store Nytårsbrag.

Gynger, karusseller og lidt til
Når der inviteres til Jul i Tivoli til det traditionsrige julemarked, kan alle gæster stadig tage sig en tur i Ballongyngerne. Alle forlystelserne er kørende, så om man er til vilde hvin eller romantiske udsigtsposter, er op til gæsten. Herudover er alle restauranterne i Tivoli åbne.

TAL MED TIVOLI

Alt det grønne
14 gartnere og 11 medhjælpere står bag oppyntningen til Jul i Tivoli på kun 13 dage
1.100 juletræer,
7.000 kg. gran
ca. 3.000 m. guirlander
3.500 duftende Hyacinter
10.200 styks lyng på tagene

Alt det lyse
Piletræerne dekoreres med 100.000 lyspunkter
Juletræerne pyntes med 102.350 lyspunkter
Guirlander påsættes 30.000 lyspunkter, og der hænges 35.000 julekugler op

Alt til ganen
Ærøboden har været en del af Jul i Tivoli i 20 år. Den sælger på en god dag 500 friskkogte klejner
124.047 æbleskiver blev der solgt i 2013
36.348 bægre gløgg røg over disken i 2013
I 2013 blev der alene i Flæskestegsboden på Plænen solgt 22.941 flæskestegssandwich
50 juledekorerede juleboder bugner med varer

Alt fra scenen
33.000 gæster så Nøddeknækkeren i 2012
Eventyrteatret spiller musicalen Julens Vogtere i Glassalen fra 29. november – 28. december
Crazy Christmas Cabaret spiller One-eyed Willy and the Quest for the Big Chest i Glassalen fra den 7. November og til den 3. januar.

Læs mere her

tags: Danmark, Europa, restaurant, Dronningen, juleaften, Dronning Margrethe, Tivoli, nytår, 2013, Fyrværkeri, december, OL, roman, 2012, flæskesteg, æble,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar