torsdag den 27. november 2014

Indvielse af BørnehaveBIBLIOTEK i Bedsted

Nu åbner Tønder Kommune sit 8. børnehavebibliotek og placerer sig dermed i toppen af kommuner, der har flere end 6 af slagsen. Det nye børnehavebibliotek bliver i Bedsted Børnecenter. Børnehavebiblioteket fungerer som en satellit af Tønder Kommunes Biblioteker og er etableret i et samarbejde mellem ansatte på biblioteket og i daginstitutionen. Flere gange om året skifter børnebibliotekaren de materialer ud, som forældre og børn kan låne.
Undersøgelser viser, at ord og billeder sætter gang i fantasien og udvikler sproget og forståelsen for den verden, der omgiver os. Derfor er børnehavebiblioteker et godt tilbud til den travle børnefamilie, som gerne vil snuppe en god bog med hjem til godnatlæsning eller en stjernestund i sofaen, når man ikke kan nå indenom biblioteket.

"Desuden er højtlæsning en dejlig oplevelse for barnet og den voksne - med nærhed og hygge som vi gerne hjælper den moderne travle familie med at få plads til. Og børnehavebibliotekerne er netop tænkt som et ekstra tilbud til børnefamilier, som ellers ikke får tid til at gå på biblioteket" fortæller børnebibliotekar Tinna Hviid, som står bag børnebibliotekerne i Tønder Kommune.

Tønder Kommune har børnehavebiblioteker i Abild Børnehave, Brøns-Rejsby Børnehave, "Havbrisen" i Ballum, Idræts- og naturbørnehuset i Branderup, Møgeltønder Børnehus, Nyskoven børnehave i Døstrup, Visby Børnehave og fra fredag den 28. november også i Bedsted Børnecenter.

Børnehavebiblioteker var en af Læselystkampagnens største succeser tilbage i 2008. De tre ministerier bag kampagnen, Kulturministeriet, Undervisningsministeriet og Socialministeriet bevilgede dengang 1,5 mio. kr. om året i perioden 2008 – 2010 som led i det fortsatte Læselystprogram.

Det primære formål med et børnehavebibliotek er at:
• styrke børns sproglige og personlige udvikling
• styrke børns lyst til at få læst højt og til selv at kunne læse
• give børn en fælles fond af fortællinger at trække på
• give børn rige, kunstneriske oplevelser
• sætte bøger og læsning i centrum for samvær mellem børn og voksne

I Danmark var der i 2013 i alt 452 børnehavebiblioteker fordelt på 51 kommuner, hvor Tønder Kommune nu åbner sit 8. på fredag, den 28. november kl. 14!

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, 2008, Kulturministeriet, kunst, 2013, biblioteker, Tønder, børnehave, Undervisningsministeriet, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar