tirsdag den 15. marts 2016

Efter 25 år kender politikerne og ministerierne stadig ikke virkeligheden for børn, forældre og familier


Halvdelen af Danmarks børn og unge kender fortsat ikke deres rettigheder efter 25 år med børnekonventionen, skriver Altinget. Det svækker særligt udsatte børn, mener flere børneorganisationer, der ønsker rettighederne på skoleskemaet. V afviser ændringer.
Foreningen Far mener, at danske børn og borgere naturligvis skal kende deres rettigheder, men at vi risikerer at skade børnene ved, at vi ikke først har fokus på en modernisering af lovgivningen. Familie lovgivningen er siden 1900 tallet opbygget omkring den ene forælder - i stedet for barnet og hele familien. Dette i direkte modstrid med samfundsudviklingen med ligeværdige forældre og mange forskellige familie former. For nogle børn, forældre og familier virker den gamle lovgivning, men for mange andre gør den ikke.

Familie lovgivningen ligger i 12 forskellige ministerier uden koordination og ministerierne rekrutterer internt, så hvilken embedsperson er stærk nok til at erkende, at ministerierne har fejlet i årtier for danske børn i en diskriminerende lovgivning og praksis. Diskriminationen sker tre steder henholdsvis i forhold til familieformer (kerne/ikke-kernefamilier), forældretype (bopæl/samværsforældre) samt mest markant for børn og fædre.

Politikerne og ministerierne har sovet gevaldigt i timen og må sikre en modernisering, så børn rent faktisk kan få opfyldt de ønsker de har til far og mor, baseret på basale menneskerettigheder og respekt for familielivet. Når de har mulighed for at bruge deres rettigheder er det fornuftigt at oplyse om dem. Ikke før!

Foreningen Far har som et af hundredvis af eksempler på forældet lovgivning dokumenteret på vegne af 1.2 mio. danske børn og 2.4 mio. danske forældre, hvordan det offentlige ikke kan sende gratis digital post til begge forældre om deres eget barn. Når det sker skal alle alarmklokker ringe!

Digital post skandalen skyldes lovgivning, som historisk er baseret på den ene forælder – i stedet for barnet og hele familien. Send ellers gerne en liste over forældremyndigheden for børn under 18 år for digital post til finansministeriet og digitaliseringsstyrelsen. Den findes ikke og kan ikke laves for data er ikke registreret for alle børn under 18 år. Hvorfor

99,9 pct. af alle tiltalte bliver dømt i Kina. Det er sjovt nok det samme samværsforældrene oplever i Statsforvaltningen, når de møder vejledning om samvær paragraf 14.1.1.2. Vejledningen fortæller sagsbehandlerne at skyldsspørgsmålet ikke er afgørende i danske børnesager. Det er mærkeligt at der er mange forældrekonflikter, når det betaler sig at skabe dem.

Læs mere her

tags: Danmark, Vejle, lovgivning, Kina, organisation, finansminister,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar