lørdag den 12. marts 2016

Påsken classic i Skt. Lukas Kirke i Aarhus


Fra den 24.-28. marts, kan du opleve påsken classic, når Skt. Lukas Kirke sætter fokus på den traditionsrige højtid, krydret med en enkelt koncert. Festlighederne starter dog allerede palmesøndag.Hvis du er i tvivl om, hvad påsken handler om og hvad der traditionelt sker i kirkerne i påskeugen, så skulle du måske lægge vejen forbi Sankt Lukas Kirke i Aarhus. Palmesøndag, som er søndagen før påskesøndag, lægges der ud med festgudstjeneste også i anledningen af, at kirken i år kan fejre 90 års fødselsdag. Der er efterfølgende frokost, hvor alle kan tilmelde sig. Senere samme dag er der stor korkoncert under temaet Prayers, med dirigent Jonas Rasmussen ved roret.

Påsken begynder skærtorsdag den 24. marts, hvor der er højmesse i kirken kl. 10. Skærtorsdag er dagen, hvor Jesus indstiftede nadveren og vaskede disciplenes fødder – gjorde dem "skære", hvilket betyder rene.

Langfredag byder på en såkaldt passionsgudstjeneste med fokus på de syv korsord – dvs. de ord Jesus sagde, da han hang på korset. Nogle mener at dagens navn henviser til Jesus lange pine under korsfæstelsen. Gudstjenesten afsluttes med orgelkoncert ved organist John Wedell Horser, som spiller tre satser fra Otto Mallings `Frelserens syv ord på korset´.

Påskelørdag er der Torvedagskoncert kl. 12 og kl. 19.30 er der påskeandagt ved sognepræst Henrik Hansen. Her bliver der mulighed for at synge de salmer, der er skrevet til netop denne aften, og som kun synges denne ene gang om året.

Både påskedag og 2. påskedag er der højmesse kl. 10, først ved Henrik Hansen og dernæst ved sognepræst Vibeke Houmøller. Ordet påske kommer af den jødiske fest "Pesach" og er den vigtigste og ældste kristne fest, hvor man fejrer Jesus opstandelse.

Der er med andre ord skruet op for traditionerne og rig mulighed for at gøre sig bekendt med påskens budskab i Sankt Lukas Kirke i påskedagene.


Læs mere her

tags: Jesus, koncert,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar