tirsdag den 22. marts 2016

#NIXKLOAK til vatpinde, hår og gamle klude


BIOFOS fejrer FN´s Verdensdag for Vand med en fotokonkurrence for skoleelever.Det bobler og syder fra toilettets dyb, og vandet stiger faretruende op i kummen, mens du står der´ og ikke aner dit levende råd om, hvordan, du skal få det til at holde op.

Tilstoppede afløb er bare en af generne, når toilettet bruges som skraldespand. "Næsten alt, der kan skylles ud i toilettet ender der´ og det er skidt for afløbet, renseanlægget og miljøet", siger Stig Graeser Dalum kommunikationschef i BIOFOS.

"På vores renseanlæg er vi rigtig trætte af at fjerne vatpinde, hår og trevlede klude, der sætter sig fast i vores pumper. Og det sker altså, selv om vi har "finriste" med små huller, der skal fange affaldet. Derfor vil vi gerne have indbyggernes hjælp til at undgå, at affaldet ender i kloakken".
"Det mest irriterende er de tynde plastik vatpinde, der skylles ud i toilettet, for de kan faktisk ende ude i havet"

BIOFOS har 12.000 gæster om året, og de er de fineste ambassadører for god adfærd med vandet. Derfor er opmærksomheden også målrettet de mange skoleelever, der kommer på besøg med deres klasse i BIOFOS besøgstjeneste KloakLab, og som kan videre bringe budskabet til familie og venner.

#NIXKLOAK er en konkurrence, hvor vi via de sociale medier opfordrer eleverne til at sende billeder af, hvad vi ikke vil have i afløbet og dermed være med til at dele budskabet med humor og uden løftede pegefingre.

Førstepræmien er 5.000 kr. i klassekassen til vinderelevens klassekammerater.

Fra den 29. marts til 1. juni 2016 kan du følge konkurrencen på Instagram med hashtag #NIXKLOAK.

Læs sjove og interessante historier på /www.facebook.com/kloaklab/ www.kloaklab.dk

Deltagelse i #NIXKLOAK fotokonkurrencen gælder alene for alle skoleelever i BIOFOS 15 ejerkommuner i hovedstadsområdet:

Albertslund, Ballerup, Brøndby, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rødovre og Vallensbæk.

FN´s Verdensdag for Vand er en årlig verdensomspændende markering af vand som en vigtig ressource for alle i verden og ligger fast den 22. marts. http://www.un.org/en/events/waterday/


Læs mere her

tags: Brøndby, København, FN, Lyngby, Hvidovre, Frederiksberg, LO, Glostrup, Herlev, renseanlæg, Albertslund, 2016, hovedstad, Tilst, Ballerup, kommunikation, konkurrence, miljø, Rødovre,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar