onsdag den 16. marts 2016

Skoler fra alle regioner i Skolernes Innovationsdag på fredag


For tredje år i træk står Experimentarium og Industriens Fond for den succesfulde Skolernes Innovationsdag, der tradition tro finder sted fredag før påske. Over 34.500 elever er allerede tilmeldt på tværs af regionerne, og er klar til at tænke ud af boksen d. 18. marts. Uffe Elbæk, formand for Alternativet og grundlægger af Kaospiloterne, er begejstret for initiativet.Det starter med "hvorfor"
Skolernes Innovationsdag er for hjernen, hvad Skolernes Motionsdag er for kroppen. Alle landets skoleklasser fra 0.-10. klasse kan deltage i dagen med formålet at udvikle elevernes innovative kompetencer. Når eleverne har afsluttet innovationsdagen, vil de blandt andet være trænet i evnen til at spørge "hvorfor". En vigtig og svær opgave er ikke at finde det rette svar, men at stille det rette spørgsmål. En teknik verdens bedste innovatører også bruger.

Uffe Elbæk, formand for Alternativet og grundlægger af Kaospiloterne, er begejstret for, at der nu er et værktøj til at få mere innovation på programmet i de danske skoler:

"Igennem hele mit liv har jeg arbejdet med, at vi sammen bliver langt bedre til at få gode bæredygtige ideer og løsningsforslag på de problemer vi står over for. Og vi kan i den grad blive langt mere kreative og styrke iværksætterkulturen på vores skoler og uddannelser. Derfor er jeg også begejstret for at der nu kommer innovation på skoleskemaet. Mere af det tak", udtaler han.

Spørge-dans og Egenskabs-stafet
Derudover skal eleverne igennem en masse forskellige hjernekonditest, der kan gøre deres hjerne mere idérig og kreativ. Eleverne skal prøve at tænke i usædvanlige retninger og få så mange idéer som muligt til at anvende f.eks. et stykke A4-papir. I andre workshops kan eleverne blive kastet ud i Kombi-workout, Egenskabs-stafet, Grine-gymnastik og meget mere. Øvelserne som disse gør det muligt at se, at enhver kan træne sin hjerne til at være mere kreativ og få gode idéer, når man arbejder målrettet med det.

Experimentarium har skabt Skolernes Innovationsdag med støtte fra Industriens Fond og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings udlodningsmidler.


Læs mere her

tags: uddannelse, kreativ, Industriens Fond, innovation, værktøj, gymnastik, Motionsdag,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar