lørdag den 19. marts 2016

Konfirmation: Nye regler kræver samarbejde mellem skilsmisseforældre


Hvis skilsmisseforældre ikke kan enes om afholdelse af konfirmationen, har bopælsforælderen tidligere kunnet tvinge ferie igennem på konfirmationsdagen, men det er der blevet sat en stopper for med en ændring af forældreansvarsloven.Frem til 1. oktober sidste år havde bopælsforælderen mulighed for at varsle ferie med barnet uden for den ferie, der ellers var aftalt af forældrene i fællesskab eller fastsat via Statsforvaltningen, det vil sige sommerferie, juleferie osv. Herved ville det almindelige samvær hos samværsforælderen falde bort i bopælsforælderens varslede ferie med barnet.

- Hvis samværsforælderen skulle have samvær med barnet fredag til mandag i den weekend, hvor barnet skulle konfirmeres, kunne bopælsforælderen i princippet varsle ferie med barnet den pågældende uge, hvorved samværet ville bortfalde. I tilfælde hvor samarbejdet mellem forældrene var gået helt i hårknude, var der desværre nogle bopælsforældre, der benyttede sig af den mulighed, siger advokat Signe Brodtkorb fra ADVODAN.

Samværsreglerne skal mindske chikane

Ændringerne i forældreansvarsloven trådte i kraft 1. oktober 2015, og de skal blandt andet mindske chikane mellem forældrene. Det betyder for eksempel, at bopælsforælderens ret til ferie med barnet udenfor sommerferie og lignende er blevet begrænset. Det kan kun ske efter aftale med samværsforælderen – eller med Statsforvaltningens afgørelse om det

- Hvor det tidligere har været sådan, at Statsforvaltningen har kunnet regulere ned til mindste detalje, er udviklingen i stedet vendt, så man i stigende grad forsøger at få forældrene til at samarbejde, og det er de nye regler et bevis på, siger advokat Signe Brodtkorb og uddyber

- I forhold til samvær og afholdelse af konfirmation betyder det, at der, med de nye regler, ikke er hjælp at hente hos Statsforvaltningen, så som forældre er man nødt til at blive enige om, hvor og hvordan dagen skal forløbe. Det kan naturligvis være en udfordring for forældre, der har et anstrengt forhold til hinanden, men mit bedste råd er, at man som forældre forsøger at tilsidesætte sig selv og i stedet fokuserer på, hvordan man i fællesskab får skabt den bedst mulige dag for barnet.

Læs mere her

tags: skilsmisse, sommerferie,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar