søndag den 2. september 2012

Skole OL frem til 2013

Den olympiske flamme bliver tændt over Østerbro Stadion, når tusindvis af københavnske skolebørn for tredje gang samles til åbningen af Skole OL den 7. juni 2011 for i de næste tre dage at konkurrere med og heppe på hinanden i deres egen version af de olympiske lege. Igen i år er det Samsung, der står som hovedsponsor for legene. Samsung har påtaget sig sponsoropgaven indtil 2013.

Skole OL er en atletikkonkurrence for alle skoleelever i 4.-6. klasserne i Københavns Kommune, og mere end 3000 børn vil deltage i løbet af de tre dage. Legene består af en individuel konkurrence og en konkurrence mellem skolerne. Hvert klassetrin har sin egen dag i konkurrencen. Eleverne fra 4. klasse lægger ud på den første dag.

Samsung, Danmarks Idræts-Forbund (DIF), Sparta, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen er gået sammen om Skole OL. Formålet er at skabe en platform, der skal motivere børn til at dyrke sport og give lærerne flere kompetencer, så de bliver bedre til at fastholde børnenes interesse og gøre motion til en naturlig del af deres hverdag.

"I Samsung har vi en lang tradition for at støtte sport, siger Solvej Lee, Senior Director for Samsung Danmark. Det er noget, vi giver høj prioritet både lokalt og globalt bl.a. som sponsor for de olympiske lege. Så det var helt oplagt for os at påtage os rolle som hovedsponsor for Skole OL frem til 2013. Vi er stolte over at være en del af sådan et stævne, som går ud på at fremme børns glæde ved motion og idræt.

En ny dansk undersøgelse viser, at børn der får mindst seks timers motion om ugen, har betydeligt lavere risiko for at udvikle sygdomme. Risikoen for at udvikle f.eks. type II diabetes er næsten halveret for børn, der får nok motion i deres hverdag, og desuden er motion med til at styrke deres indlæringsevne. Skole OL ser det som sin opgave at stimulere børn til at nå op på det anbefalede daglige motionsniveau.

"Skole OL er en rigtigt god begivenhed, hvor børn får motion og samtidig har det sjovt, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen. De gode vaner skal grundlægges tidligt i livet, og derfor er jeg rigtigt glad for initiativer, der er med til at udvikle børn og lære dem glæden ved at dyrke sport.

DIF, der samtidig er Danmarks Olympiske Komité, var med til at udvikle Skole OL i forbindelse med den store IOC-Kongres i København i 2009.

"Vi skylder Samsung en stor tak for at støtte dette fantastiske stævne. I DIF ønsker vi, at der kommer mere idræt og bevægelse ind i den danske folkeskole. Vi har en vision om, at Danmark skal have verdens mest aktive folkeskole, og et arrangement som Skole OL passer perfekt ind i den vision, siger DIF-formanden Niels Nygaard.

Under legene vil der hver dag blive kåret fem vindere i de forskellige atletikdiscipliner, og samtidig vil man hylde den skole, der har vundet flest point. Samsung vil desuden hver dag kåre en Samsung Fighter. Samsung Fighter-titlen går til den skoleelev, der har gjort sig bemærket ved at yde en særlig flot indsats under Skole OL. Vinderne vil få mulighed for at komme til Vinter Ungdoms OL i Østrig, hvor de skal være med til at bære faklen med den ægte olympiske flamme.

Skole OL begynder den 7. juni 2011 og slutter den 9. juni 2011.


Yderligere information:
Julia Bedingfield, Project Manager | +45 3336 3888
Niels Nygaard, formand i DIF | +45 2073 7112

Om Samsung
SAMSUNG Electronics Co Ltd., Korea, er en af verdens førende producenter af TV, memory chips, mobiltelefoner og tft-lcd-paneler med 174 000 ansatte i 66 lande inden for otte uafhængige forretningsområder. Omsætningen lød i 2009 på 116,8 milliarder US dollars. SAMSUNG Electronics Nordic AB omsatte i 2009 for 7,3 milliarder kr. Siden 1992 er den nordiske organisation vokset kraftigt, har i dag 320 ansatte og sælger den nyeste teknologi inden for mobiltelefoner, lyd og billede, IT-produkter og hårde hvidevarer.

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, 2011, København, borgmester, 2013, OL, dollar, Olympiske Komité, IOC, teknologi, Østerbro, skolebørn, folkeskole, Østrig, diabetes, organisation, konkurrence, Korea, hovedsponsor, Samsung, sygdom,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar