torsdag den 27. september 2012

Vinterferie i Andelslandsbyen Nyvang 2011

Kom og bliv sysselsat som i forrige århundrede.

For fjerde gang slår Andelslandsbyen Nyvang portene op for vinteren. I børnenes vinterferie i uge 7 og 8 er der rig mulighed for at afprøve sine færdigheder ud i de gammeldags sysler, som børn og voksne beskæftigede sig med i de lange vintermåneder, i en tid uden TV, Internet og iphones.
At sysle betyder at man sad med håndarbejde, småreparationer, læder og træarbejder, og også børnene var fra tidlig alder sysselsat med det, de formåede. Legetøjet var som regel hjemmelavet og alle forhåndenværende materialer så som papir, grene, blade, garn, uld og stofrester blev fantasifuldt brugt.

Smedie og skovhus kører for fuld damp og kirken summer af liv. Vores mange frivillige er klar til at berette om gamle dage, mens de viser det gamle håndsværk for vores gæster.
Husk også at besøge Trønninge Brugs´s køkken.
Kogekonen er i gang ved brændekomfuret hver dag, hvor hun fremstiller og fortæller om de gode gamle danske vinterretter, som f.eks. gule ærter, brunkål, hvidkål, kålrabi m.m.
Retterne bliver lavet af gode danske råvarer, dels af Nyvangs egne produkter og dels i samarbejde med Lammefjordens grøntsagsavlere.

Her kan børnene selv sysle med:

Sandby forsamlingshus
Broderier og pomponer

Husmandsstedet
Kom tæt på dyrene i stalden

Hovedbygningen i Havestuerne
Filtning - Spinde uld - Karte uld

Café Madam Blå
Svenske dukker - Påklædningsdukker
Skoletjenesten
Træarbejde - Snorepinde

Magasinerne
Hemmelige rundvisninger

Trønninge Brugs
Besøg køkkenet og få smagsprøver på
de gode danske vinterretter



Læs mere her

tags: råvarer, jorden,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar