onsdag den 2. april 2014

Hjemmelavede p . . . . . . smager himmelsk

image description
"Mit navn det står med prikker. Pas på det ikke stikker". Påskeæg og gækkebreve er indbegrebet af gode og hyggelige påskedage. Så prøv at forene familiehyggen og feriedagene med en omgang hjemmelavede påskeæg.
Påskeæg med nougatcrunch er nemme at lave, og så smager de vildt godt. Lav dem til dine børn eller med dine børn. Alle kan være med. Og så er det jo virkelig sejt at give hjemmelavede påskeæg til dem, man har drevet gæk med.

Påskeæg med svesker og rom smager skønt. Men husk, de er kun til voksne, da de indeholder alkohol. Nyd dem til kaffen, eller giv dem i gave til far eller mor.

Anvendes chokolade som overtræk på æggene, kan du finde en guide til temperering af chokoladen under Den Søde Skole på www.odense-marcipan.dk

Påskeæg med nougatcrunch
(10 stk.)

50 g brændte mandler
100 g nougat
400 g Original Odense Marcipan
200 g lys overtræk eller mælkechokolade
Lidt smeltet hvid chokolade
Lidt finthakkede brændte mandler til pynt

Hak de brændte mandler groft. Bland dem med nougat og tril massen til 10 små kugler.
Sæt dem i fryseren i 20-30 minutter eller til de er frosne.
Del marcipanen i 10 stykker og tryk dem let flade. Form dem om den iskolde nougat som påskeæg og læg dem på bagepapir.
Smelt chokoladen over vandbad og overtræk æggene. Fyld det hvide chokolade i en lille sprøjtepose eller en frysepose. Klip et lille hul og lav mønstre på æggene. Drys med lidt hakkede, brændte mandler, inden chokoladen er størknet.
Lad chokoladen sætte sig og servér dem kølige eller fra køleskab.


Påskeæg med svesker og rom
(8 stk.)

100 g svesker
3 spsk. appelsinsaft
3 spsk. mørk rom
400 g Original Odense Marcipan
1 tsk. fintrevet appelsinskal af en usprøjtet appelsin
225 g mørk overtræk eller chokolade
Lidt revet appelsinskal

Klip sveskerne i små stykker (eller hak dem). Kom dem i en skål med appelsinsaft og
rom, tildæk dem og lad dem trække i 10-15 minutter.
Ælt marcipanen med appelsinskal og svesker. Rul marcipanen til en rulle og del den
i 8 stykker og form dem til æg.
Smelt chokoladen over vandbad og overtræk påskeæggene. Sæt dem på bagepapir og
fyld resten af den smeltede chokolade i en sprøjtepose eller en frysepose med et lille,
hul i. Dekorér æggene med chokoladen og drys med appelsinskal.
Servér ved stuetemperatur eller køligere


Læs mere her

tags: chokolade, Odense, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar