lørdag den 5. april 2014

Nyt initiativ skal få flere unge i gang med uddannelse

Tønder Kommunes arbejdsmarkedsudvalg ønsker at etablere ny rådgivningsenhed ved Campus Tønder
En ny rådgivningsenhed i tilknytning til ungdomsuddannelserne i Tønder skal muligvis være med til at holde unge ude af kontanthjælpssystemet.

Det er et af de forslag, kommunens Arbejdsmarkedsudvalg har på programmet i den nye beskæftigelsesplan for 2015.

- Vi har omkring 300 unge under 30 år i Tønder Kommune på kontanthjælp eller uddannelseshjælp, og vi ønsker at gøre en målrettet indsats for at få så mange som muligt ud af systemet og i gang med uddannelse. Derfor vil vi arbejde for at etablere en ungeenhed ved Campus Tønder, hvor de unge kan få hjælp og rådgivning om uddannelse, oplyser Arbejdsmarkedsudvalgets formand, Susanne Linnet.

Hun understreger betydningen af, at indsatsen foregår i et uddannelsesmiljø, hvor flere forskellige aktører kan arbejde sammen om opgaven. Derfor peger udvalget på placeringen ved Campus Tønder, hvor både EUC Syd, handelgymnasiet og handelsskolen, 10. klasse og det kommende innovationshus indgår.

I beskæftigelsesplanen, som kommunen skal lave en gang om året, ønsker Arbejdsmarkedsudvalget denne gang også at sætte fokus den generelle indsats for kontanthjælpsmodtagere. Målet er, at ingen overlades til passiv forsørgelse, men i så vid udstrækning som overhovedet muligt tilbydes en indsats, der kan skaffe dem fodfæste på arbejdsmarkedet. Derfor skal indsatsen skærpes.

- Samtidig vil vi styrke og udvide jobcentrets samarbejde med virksomhederne. Vi skal være proaktive og gennem dialog og samarbejde sikre, at vi imødekommer det, virksomhederne efterspørger, siger Susanne Linnet.

I det videre arbejde med beskæftigelsesplanen vil Arbejdsmarkedsudvalget opstille konkrete mål for de udvalgte fokusområder. Beskæftigelsesplanen skal godkendes af Kommunalbestyrelsen.

Læs mere her

tags: uddannelse, EU, virksomhed, Tønder, arbejdsmarked, gymnasiet, jobcentre, beskæftigelse, innovation, miljø, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar