mandag den 7. april 2014

Krisen gør de unge klogere

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antal fuldførte uddannelser er steget fra 111.290 i 2008 til 137.961 i år 2013. Det er en stigning på 23 pct. Det er der forskellige årsager til:
Flere gennemfører en uddannelse

Finanskrisen, der startede for ca. 5 år siden har fået de unge ikke blot til at studere, men at gennemføre deres uddannelse. Det er i høj grad det almene gymnasium, bacheloruddannelserne og de lange videregående uddannelser på universiteterne, der løfter statistikken.

Tallene kommer kun få dage efter at Rektorforeningen kunne fremvise tal, hvor en ny trend viste sig, nemlig at de unge i mindre grad søger ind på det almene gymnasium. Til gengæld bliver der flere ansøgere på handelsgymnasierne og erhvervsskolerne.

Noget tyder derfor på, at den nye erhvervsskolereform fra februar i år, får en ønskestart. Ikke nok med at de unge er blevet mere vedholdende i forhold til studierne, nu søger de unge også i højere grad mod erhvervsstudierne.

Unge og fritidsjob

Jobportalen Ungarbejde.dk glæder sig over de nye tal. "Krisen har på den korte bane gjort ondt på de unge, men de unge er blevet mere fokuserede og vedholdende", udtaler indehaveren af jobportalen, Ole Holdgaard.

Ungarbejde.dk er Danmark´s største job website for unge, og hjælper unge under 30 år med fritids- og fuldtidsjob i hele landet.

Det er et velkendt fænomen, at unge, med et fritidsjob under ungdomsuddannelserne, klarer sig bedre igennem studierne, og så er det rart at have nogle gode lommepenge. Det ved de unge og deres forældre. Derfor er der stor efterspørgsel efter jobs på Ungarbejde.dk.

"Et godt tegn på vækst er, når virksomhederne ansætter flere sælgere og unge, idet disse personprofiler er frontløbere. Dette tegn ser vi i øjeblikket" , fortæller Ole Holdgaard og uddyber: "Når vi kombinerer de unges lyst og gejst til fritidsjobs og evne til at fuldføre et studie, så har vi en rigtig god cocktail for hele samfundet".


Læs mere her

tags: Danmark, 2008, uddannelse, 2013, portal, Finanskrise, Danmarks Statistik, virksomhed, penge, jobportal, videregående uddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar