lørdag den 12. april 2014

Jagt og forår på Ledreborg Slot

Smuk natur kombineres med heste, fart og spænding, når Roskilde Rideklub søndag den 13. april afholder årets første jagt på Ledreborg Slot. Jagten foregår i de skønne naturomgivelser ved Ledreborgskovene, hvor interesserede gratis kan overvære de mange ekvipager passere et væld af naturforhindringer i fuld fart
Foråret bydes velkommen med fuld manér, når Roskilde Rideklub på søndag afholder årets første jagt i de natursmukke omgivelser omkring Ledreborg Slot.

Roskilde Rideklub er en gammel rideklub med tilknyttet rideskole, der har afholdt jagter siden 1921. Den lange tradition for afholdelse af jagter har derfor en særlig plads i klubbens historie.

Årets første jagt

- Årets første jagt er altid noget særligt hos os i Roskilde Rideklub, hvor vores medlemmer sætter klubbens jagtsæson i gang i de smukke omgivelser ved Ledreborg Slot, siger formand for rideklubbens Jagtudvalg, Lene Adser, der ser frem til et spændende ridt.

Fart og spænding i smuk natur

Roskilde Rideklub afholder årligt fem jagter i Ledreborgskovene og omegn. Forårsjagten er en begynderjagt, mens der senere på året afholdes både Rævehalejagt og Hubertusjagt. Mens rytterne skal tilmelde sig, kan gæster og besøgende, der ønsker at overvære jagten, blot møde op på Ledreborg Slot eller besøge skovene, som rytterne rider igennem. Med smuk natur, fart og dramatik er jagten på søndag et visit værd.

- Selvom søndagens arrangement er en begynderjagt, er der alligevel fuld fart og spænding på programmet, når feltet af mellem 15 og 35 ekvipager passerer de tæt på 30 naturforhindringer under jagten, siger klubbens Centerudvalgsformand, Olaf Irgens og fortsætter:

- Jagten indledes klokken 10.00 ved Klokketårnet på Ledreborg Slot og varer cirka to timer. Med foråret i fuldt flor, er der derfor gode muligheder for at få en oplevelse ud over det sædvanlige.

Åbent Hus med ponytrækning

Selvom jagt er en væsentlig del af Roskilde Rideklub, lægger klubben også stor vægt på at bidrage positivt til udviklingen af ridesporten.

Hvis man går og pusler med tanken om at begynde til ridning eller ønsker at høre mere om mulighederne herom, afholder Roskilde Rideklub derfor Åbent Hus tirsdag den 15. april kl. 11.00-14.00. Her kan interesserede se rideklubbens faciliteter og høre om mulighederne på klubbens rideskole – og de små kan få en tur til hest, når der er ponytrækning.


Læs mere her

tags: Roskilde,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar