onsdag den 16. april 2014

Skolelærer får ingen barsel

En skolelærer som har aftalt 6 ugers barsel på jobbet, må desværre vinke farvel til de gode og dejlige stunder med sit barn. Han elsker sit barn højt.
Far har på fornuftig vis bedt om fleksibel barsel hver onsdag, når barnet er 9 eller 12 måneder gammel efter amme perioden.

Statsforvaltningen vil imidlertid ikke anerkende barnets ret til samvær med sin far svarende til barsel eller måske rettere barnets ret til barselssamvær med sin gode, glade og ordentlige far.

Faktisk viste sagsbehandleren i Statsforvaltningen ikke engang, hvad hun skulle gøre ved barnets barsel med far. Dette er i direkte modstrid med Ankestyrelsens oplysninger i Regeringens barselsudvalg, hvor man proklamerede at Statsforvaltningen godt kunne aftale barselssamvær for far.

Far kan nu klage til Ankestyrelsen, men der er 6-9 måneders sagsbehandlingstid og selv, hvis barn og far på et tidspunkt får barsel. Ja så skal far selv betale.

Det skyldes at barselsbekendtgørelsen §8 stk. 2 tildeler mor alle barsels dagpengene alene. Så det er jo fint at begge forældre har 32 ugers orlov. Far får bare ikke lov til at holde dem. Ingen ved hvordan og hvis det sker skal han selv betale det hele.

Foreningen Far kan oplyse, at den længst varende sag om orlov med en fornuftig og god far aktuelt kører på 7. år. Faren er ligenu på 6 måneders barsel med sit andet barn. Første barn venter stadig på far og orloven skal afholdes inden et år ellers er det for sent.

Foreningen Far kan oplyse at fædre også elsker deres børn højt. Måske vi alle i julen skulle tænke lidt over, hvordan det mon føles for den anden forælder m/k, hvis man pludselig ikke må være sammen med sit barn, som man elsker overalt på jorden. Juletiden er højsæson for Foreningen Far.


Læs mere her

tags: jorden, penge, skolelære,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar