søndag den 15. marts 2015

Bamser får forældre til at læse højt i Greve

Greve Kommune giver børn og voksne fælles læseoplevelser gennem e-fortællinger, musikalske fortællinger og læsebamser. Fredag 13. marts besøger kulturminister Marianne Jelved kommunens Danmark Læser-projekt. Alle skoleklasser fra 0. til 4. klassetrin i Greve Kommune har fået en læsebamse, som på skift kommer med eleverne hjem, hvor den får læst en historie højt.
Læsebamserne er en del af Greve Kommunes projekt "Læs for mig" under kulturminister Marianne Jelveds store læsekampagne.

Kulturminister Marianne Jelved siger:
"At læse højt med sit barn er en helt særlig oplevelse. Der er ro til at komme helt tæt på hinanden, og ud af fortællinger opstår samtaler, som både gør barnet og den voksne klogere. I Greve Kommune er det lykkedes at få højtlæsning ind i familierne gennem børnene og deres læsebamser. Det virker bedre, end hvis opfordringer til at læse højt kommer fra en bibliotekar eller lærer."

Samtidig med læsebamserne har børnebogsforfatteren Lars Bøgeholt Pedersen skrevet otte fortællinger til "Læs for mig", der kan hentes gratis digitalt, så det har været let for børnenes forældre at finde frem til litteraturen.

Historier fra lokalområdet
Hver historie foregår i perioden 1914-18 under Første Verdenskrig og tager udgangspunkt i begivenheder – fiktive eller virkelige – som udspiller sig i børnenes lokalområde. Børnene har f.eks. haft mulighed for at gå ned til Mosede Fort og se den mine, der sprængte en ubåd i luften i historien "Zeppelineren". På samme måde bliver der med udgangspunkt i fortællingerne i kasematten opført musikalske fortællinger.

Ud over læsebamser og gratis fortællinger har hver af kommunens 12 skoler vundet en forfatterworkshop, og 8 2. og 3. klasser fik lov at gå shop-amok i Bog&Idé, hvor de måtte vælge bøger til klassen for 3.000 kr.

"Læs for mig" har ud over støtte fra Danmark Læser-kampagnen modtaget 90.000 kr. i støtte fra det lokale erhvervsliv som Danske Bank og Bog&Ide.

Program for 13. marts 2015
Kl. 11.00: Kulturministeren besøger 4.a på Holmeagerskolen, der har forfatterworkshop. Adresse Holmeagerskolen, Skoleholmen 15-17, 2670 Greve
Kl. 11.20: En række elever fortæller om Læsebamser og Shop-Amok i Bog&Idé
Kl. 11.35: Kammerensamblet fra den musiske skole i Greve fremfører musikalsk fortælling
11.40-12.10: Borgmester Pernille Beckmann holder tale. Bagefter spiller Trio MedVind forestillingen "Gys i Kasematten".

Læs mere her

tags: Danmark, Danske Bank, Kulturministeren, Greve, forfatter,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar