lørdag den 14. marts 2015

Uge 12 er Hjerneuge i Tønder Kommune

Tønder Kommune sætter i uge 12 fokus på hjernen med en række spændende arrangementer rundt omkring i kommunen Mange mennesker lever i dag med en hjernesygdom såsom ADHD, Alzheimers, Demens, Parkinson osv.

Derfor sættes der i Tønder Kommune med en række spændende arrangementer igen i år fokus på hjernen. Det sker alt sammen i uge 12, som er udråbt til international Hjerneuge.

- "Sidste år havde vi stor succes med Hjerneugen, hvor rigtig mange interesserede dukkede op til de mange spændende arrangementer. Den succes vil vi gerne bygge videre på. Vi havde nemlig en rigtig god dialog med de besøgende, hvoraf mange delte ud af deres egne erfaringer", beretter demenskoordinator Randi Jespersen og fortsætter:

- "Hjernesygdom er jo desværre noget, mange af os på et tidspunkt i livet får tæt ind på kroppen, så det er noget, der berører os alle. Med Hjerneugen vil vi gerne sætte fokus på alle de initiativer, vi tager for at forebygge hjernesygdomme, og fortælle om de værktøjer, vi har til at gøre hverdagen mere overskuelig, hvis du bliver ramt af en hjernesygdom".

Demenscaféer
Blandt andet er der planlagt 'demenscaféer' flere steder i kommunen. Her kan du høre Demenskoordinator Randi Jespersen fortælle om tilstande, der minder om demens og Marte Meo-konsulent Ruth Lund fortælle om Marte Meo-tilgangen til de demente m.m.

Åbent hus i Klosterparken
Onsdag d. 18. marts kl. 14-17.00 holder Klosterparken i anledning af Hjerneugen åbent hus. Her vil du som besøgende blandt meget andet blive præsenteret for "hjernerigtig mad", touch-skærme og talepædagogik, som alle er midler til at styrke hjernen.

Hele programmet for Hjerneugen i Tønder Kommune kan ses i Digeposten i uge 11 og 12.

Hjerneugen – en global kampagne
Hjerneugen er en global kampagne, der skal øge befolkningens kendskab til fremskridt og fordele af hjerneforskningen. Aktiviteterne er kun begrænset af arrangørernes fantasi og omfatter alt fra åbne dage på neurovidenskabelige laboratorier, udstillinger om hjernen, foredrag om hjerne-relaterede emner, sociale medier, kampagner, skærme på biblioteker og medborgerhuse, workshops og meget mere.

Læs mere her

tags: euro, biblioteker, Tønder, videnskab, værktøj, sygdom,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar