tirsdag den 3. marts 2015

Høring om menneskerettighederne

Hvert 4. år skal Danmark til eksamen i menneskerettighederne i FN. Inden eksaminationen skal Udenrigsministeriet, Institut for Menneskerettigheder og danske civilsamfundsorganisationer sende rapporter til FN om, hvordan Danmark lever op til menneskerettighederne. Der er for Foreningen Far to helt centrale områder, som skal have fokus i Danmark og som FN informeres omkring i forhold til menneskerettighederne.

FOKUS 1: DET MODERNE FAMILIELIV
Det første fokusområdet handler om menneskerettighederne og det moderne familieliv. Samfundsudviklingen, ligeværdigheden i familierne og familie formerne har i dag gjort at familie lovgivningen er blevet forældet og kører i hestevogn. Foreningen Far oplever daglige brud på fundamentale menneskerettighedsprincipper med en familie lovgivning som reelt er 100 år gammel. Der er simpelthen sket juridisk knopskydning i ministerierne i stedet for modernisering, en familie reform og ligestilling m/k. Det skaber i dag familie-, børne- og socialsager, som er meget dyre for samfundet og for familiernes livskvalitet imod enhver sund fornuft. Sker der ikke en modernisering af familie lovgivningen og praksis i Danmark i respekt for alle familier og forældre m/k skaber vi aldrig en positiv succes. Biologisk far og mor er stadigvæk ikke engang som udgangspunkt barnets forældre i børneloven og med mor (ikke med far) er i dag medtaget i familie lovgivningen. Sådan kan vi blive ved og det er her vi finder alvoren i Danmark år 2015 i forhold til overholdelse af menneskerettighederne i forvaltningen.

FOKUS 2: DEN OFFENTLIGE SAGSBEHANDLING
Det andet fokusområde handler om menneskerettighederne i den offentlige sagsbehandling på familie-, børne- og socialområdet. Det er forholdsvis nemt at analysere de offentlige sager baseret på 5 faktorer, som kan bruges ledelsesmæssigt i alle menneskelige processer (tid, kvalitet, ligestilling, fleksibilitet og omkostninger). Foreningen Far oplever ved simple analyser, at der sker fejl og forskelsbehandling i stort set samtlige offentlige sager og til tider er optil 10 offentlige enheder og 50 mennesker inden over et sagsforløb. Offentlige fejl findes, indrømmes og rettes simpelthen for sjældent og familier samt børn bliver pga. forældet lovgivning og praksis, til tider sendt rundt i det offentlige system i årevis og havner i sorte huller. Alle gode ledere ved at skift af hænder i menneskelige processer skaber procestid, tab af viden og fejl – og det er præcist hvad der sker i familie-, børne- og socialsagerne i Danmark. Det kan håndteres med god offentlig ledelse og moderne lovgivning i trit med samfundsudviklingen langt hen ad vejen, så kun ganske få sager står tilbage.

E-boks er et af mange aktuelle eksempler på hvordan vi kan spilde tid, energi og penge uden at gøre det rigtigt. Det syntes Foreningen Far vi skal begynde på i Danmark. For andet er stik imod sund fornuft.

Ønsker vi at fædre skal tage ansvar skal vi sikre retssikkerheden og menneskerettighederne for alle familier og forældre m/k, herunder de mange fantastiske fædre, der gerne vil deltage aktivt og som kan være positive rollemodeller i vores moderne samfund med glade børn og borgere.

Læs mere her

tags: Danmark, FN, Udenrigsminister, lovgivning, retssikkerhed, penge, fleksibilitet, omkostninger, energi, livskvalitet, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar