onsdag den 2. september 2015

Aalborg kommune og Statsforvaltningen påkræves erstatning på 439.583,32 kr. til far og barn


ÅBENT BREV

Foreningen Far skal hermed på vegne af forælder og barn påkræve Aalborg kommunes kommunalbestyrelse samt Statsforvaltningens direktion økonomisk erstatning til far og barn i børnesag, som efter 2 år er blevet omgjort i landsretten. I sagen blev en lille dreng tvangsfjernet to gange og kom i 3 forskellige plejefamilier uden at faren, som var skolelærer, kom i betragtning.Statsforvaltningen erkendte efter længere tid og efter DR bragte sagen på TV, at de havde begået fejl ved at fratage forkert forælder forældremyndigheden. På trods af konstante venlige henvendelser til Aalborg kommune kom far fortsat ikke i betragtning som plejefar indtil sagen var juridisk udredt og Aalborg kommune gav barnet minimalt samvær med far. Det tog over 2 år at få bragt barnet hjem på trods af erkendte fejl. Få uger efter hjemkomsten til far kunne fars kommune fjerne enhver støtte til barnet, som havde det godt under omstændighederne.

Sagen minder Foreningen Far om sagen fra København, hvor en pige blev invalideret efter et fald fra Dronningen Louises bro, fordi et kommunalt rækværk ikke var vedligeholdt. Her afviste kommunen længe at de havde begået fejl og forsøgte at undslippe økonomisk erstatning, men endte med at betale. Erstatningskravet i nærværende sag omfatter tabt arbejdsfortjeneste, advokat udgifter med stor rabat, transport/ophold samt psykisk men beregning for barn og far af den offentlige sagsbehandling. En oplevelse de aldrig kommer over i livet.

Tabt arbejdsfortjeneste 252.544,92
Advokat (stor rabat) 20.755,32
Transport og ophold 283,08
Psykisk men – barn 10% 83.000,00
Psykisk men – far 10% 83.000,00
Total u/rådgivere 439.583,32

m/rådgivere estimeret til ca. 1 mio.

Foreningen Far har tilbudt ikke at beregne tabt arbejdsfortjeneste sammen med øvrige rådgivere, såfremt Aalborg kommune og Statsforvaltningen sikre fuldstændig ro omkring far og barn med dækning af det økonomiske tab uden en retssag. Det må man som barn og borger kunne forvente. Det er Foreningen Fars opfattelse at Aalborg kommune bragte barnets sunde opvækst i fare og at Aalborg kommunes sagsbehandling med landsrettens dom om straks overførsel af bopæl til far er klart påvist som fejlagtig. Foreningen Far har med påvisning af adskillige andre fejl i sagsbehandlingen anbefalet Aalborg kommune, at tage kontakt til far og barn på saglig og ordentlig vis for økonomisk erstatning og god offentlig ledelse.

Foreningen Far oplever at danske kommuner risikerer tusindevis af erstatningssager fra børn og forældre m/k på grund af fejl og forskelsbehandling, som i årtier har været skjult under gulvtæppet. Fejlene opdages, erkendes og rettes som hovedregel ikke i kommunerne eller statsforvaltningen. Foreningen Far følger på helt simpel vis børnene i den offentlige proces baseret på 5 vurderingsfaktorer, som kan anvendes i alle menneskelige ledelsesprocesser (tid, kvalitet, ligestilling, fleksibilitet og omkostninger). Vi finder fejl og forskelsbehandling i stort set alle offentlige børnesager, herunder strukturel forskelsbehandling af børn og forældre.

Foreningen Far skønner at over 100.000 børnesager i Danmark er fejlbehandlet i større eller mindre grad de seneste ti år i Danmark. Lovgivningen er forældet på familieområdet og overholdes bl.a. derfor ikke samtidig med at alt for mange offentlige myndigheder og sagsbehandlere er involveret i børnesagerne. Det giver sagsbehandlingstid, tab af viden og fejl for børn og borgere. Der er efter Foreningen Fars klare oplevelse tale om brud på internationale konventioner om det bedste for barnet, diskrimination samt manglende fundamental retssikkerhed og beskyttelse af danske børn og borgere m/k.

Alle alarmklokker skal ringe for politikerne og de offentlige ledere i forhold til forældet lovgivning, kompleksitet i offentlig sagsbehandling og manglende kvalitetssikring i danske børnesager.

Læs mere her

tags: retssag, Danmark, København, politi, retten, Dronningen, økonomi, Advokat, lovgivning, Aalborg, retssikkerhed, fleksibilitet, omkostninger, skolelære, rækværk,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar