søndag den 6. september 2015

Tønder skal være hjemmebane for unge talenter


De yngste landsholdstalenter bliver fast indslag i Tønder frem til 2020. Samtidig vil Tønder kommune og Dansk Boldspil-Union arbejde sammen om fodboldtiltag, der skal styrke sundhed, gavne integrationen og spille sammen med den nye skolereformDe danske ungdomslandshold i fodbold er rugekasse for dansk fodbolds stjernefrø. Samtidig er spillerne rollemodeller for yngre og deres jævnaldrende.

8-10 gange om året spiller de unge fodboldtalenter på hjemmebane i Danmark, og nogle af disse kampe skal fremover spilles i Tønder Kommune. Det har Dansk Boldspil-Union og Tønder Kommune givet hinanden håndslag på i en ny partnerskabsaftale.

Den dugfriske aftale blev allerede i denne uge udmøntet i en konkret fodboldbegivenhed, da de danske U16-piger spillede venskabskamp mod Tyskland på Løgumkloster Stadion. Omkring 800 tilskuere havde en god oplevelse med kampen, som det stærke tyske hold vandt 3-1.

En Del af Noget Større

Udover aftalen om, at Tønder bliver tilbagevendende base for de yngste talenter på drenge og pigesiden, har Tønder Kommune og DBU også indgået aftale om at bruge fodbolden til at skabe mere aktive borgere. Studier fra Københavns Universitet har nemlig vist, at fodbold er den sundeste sport, og den kan bruges til både forebyggelse og rehabilitering. Men først og fremmest skal det være sjovt.

Borgmester Laurids Rudebeck glæder sig over samarbejdet mellem DBU og Tønder Kommune.

- Vi forventer os meget af den nye aftale, og vi ser frem til at få mulighederne foldet rigtigt ud, siger borgmesteren.

Han peger bl.a. på, at aftalen lægger grunden til flere oplevelsesmuligheder i området.

- Derfor vil den medvirke til at gøre vores del af landet endnu mere attraktivt og til at synliggøre området som et spændende sted, hvor der sker noget. Aftalen er samtidig i god overensstemmelse med vores politiske vision om bl.a. den aktive borger, siger Laurids Rudebeck.

Fodbold-alliancer skal øge velfærd/ Ej blot til lyst

Fodbold og fællesskab hænger uløseligt sammen. Og det glæder DBU og DBU Jylland, at man med afsæt i de lokale klubber, de mange frivillige trænere og ledere og i samspil med Tønder Kommune bringer fodbolden til borgerne. Det er nemlig både til glæde og gavn for den enkelte og lokalsamfundet.

- Samarbejdet med Tønder Kommune kommer alle parter til gavn, og det er vigtigt skridt for os i vores vision om at komme ud i Danmark og om at fodbolden skal biddrage til samfundet. Vi har en række gode aktiviteter, som kan være med til at styrke fællesskabet, øge sundhed, og omvendt har kommunerne mulighed for at hjælpe os med at nå flere, fordi de har en tættere kontakt til borgerne. Hvad end det handler om vores yngste talenter eller om at få fodboldmødre fra sidelinjen og ind på banen, siger formand i DBU, Jesper Møller.

Partnerskabet med Tønder er et af de første i lang række samarbejdsprojekter med danske kommuner, der skal understøtte DBU's vision om, at fodbolden skal bidrage til samfundet.

Læs mere her

tags: Danmark, Tyskland, København, politi, borgmester, 2020, Jylland, fodbold, 2020, Tønder, DBU, Københavns Universitet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar