mandag den 14. september 2015

Den gode skilsmisse


Det er højsæson for skilsmisser og flere danskere bliver skilt end nogensinde. Her er et par gode råd fra Foreningen Far til den gode skilsmisse for hele familien.1) Mærk efter for det går stærkt fortiden - nogen vil sige for stærkt, men respekter at der skal to til samliv.

2) Køb dig et par løbe sko og gå eller løb 30 min. om dagen, så hjernen kobler fra. Motion er vigtigt i alle stress perioder!

3) Hold 100% fokus på børnene og lav en positiv liste med alle de gode ting mellem dig og dit barn (jeg elsker mit barn, barsel, fritidsinteresser, legekammerater, barndomshjem, familie, tilknytning, sjov hverdag).

4) Hold kommunikationen nede med korte og venlige beskeder. Der skal med sms og e-mails i dag ikke meget til at helvede bryder løs - og det er aldrig bedst for børnene. Sig jeg oplever og jeg føler i stedet for hvad din partner har gjort forkert. Alle mennesker har ret til oplevelser og følelser.

5) Respekter hinanden og forskelligheden, tænk over hvordan du selv ville have det og fortæl sandheden. Det er ofte løgnene som rammer hårdest og gør at den gode skilsmisse på 1 år - i stedet tager 18 år. Alle mister respekten for en person som lyver og du mister selvrespekten.

6) Der er 3 ting i skal aftale: skilsmisse, børn og bodelingen. I forhold til skilsmisse gøres dette online i dag hos statsforvaltningen og der er som regel aldrig tale om ægtefællebidrag og særeje kompensation, så det kan klares hurtigt med ja til skilsmisse og nej til de to øvrige ting. Men lav nu ikke hurtige skilsmisser fredag, som I fortryder om mandagen.

I forhold til børnene har alle der har boet sammen 10 måneder før barnets fødsel fælles forældremyndighed og i forhold til bopæl og samvær lav en kalender med en typisk uge for børnene. Hvad er børnene vant til i forhold til tilknytning til jer som forældre. Så har i ofte svaret på bopæl og hvilken samværsordning som er bedst. Det vigtigste for langt de fleste børn er at de mærker far og mors kærlighed, omsorg og tryghed på samme vis efter skilsmisse som før - og mærker at I er der altid og samarbejder positivt. Så viser de fleste målinger at børn i skilsmisse familierne har samme tryghedsfaktor som i kernefamilierne.

I forhold til bodeling tager i personlige ejendele ud og deler de fælles ting. I får derudover en familieretsadvokat til at lave et stykke papir om bodelingen hvis der er hus og fælles økonomi involveret så alting sker korrekt.

7) Respekter det tager 1 år med praktiske og følelsesmæssige ting at komme videre for hele familien, men det behøver ikke at tage 18 år. I skal alle nok blive lykkelig igen! … hvis I behandler hinanden ordentligt og respekterer at forældreskabet er livsvarigt or jer alle, hvis der er børn involveret.

8) Se livet som en rejse – den mest fantastiske, forunderlige og til tider mærkeligste - rejse af dem alle. Se Forest Gump (Life is like a box of chocolate. You never know what you get) eller for den sags skyld Frost med dit barn (Let it go!). De er nok ikke lavet helt for sjov!

9) Mød andre mennesker og tal om tingene - det hjælper! Kig forbi Foreningen Fars gratis rådgivning for en snak og en kop kaffe. Vi har set og hørt det hele mange gange før. Vi kan give dig et godt råd, hjælpe dig med at fokusere på børnene og henvise dig til vejledninger, mandegrupper m.v.

10) HUSK: Dine børn ved godt hvem far og mor er - og er ofte de klogeste i den slags situationer. Tal pænt til hinanden og vær hele tiden den større forælder. Hav kvalitetstid med fokus på dine børn og læg mobilen fra dig. Naturen er der altid. Sig jeg elsker jer til dine børn så meget som overhoved muligt, tal aldrig dårligt om den anden foran børnene og hvis du selv oplever det sig med smil på læben (voksne kan jo godt være lidt mærkelige til tider, men det er jo godt at I har to forældre der elsker jer overalt på jorden).

Vær venlig, venlig, venlig og bestemt i din adfærd. 3 gange venlig og 1 gang bestemt. Du skal naturligvis ikke lade dig føre rundt i manegen, men omvendt en af jer skal jo være den større forælder og skabe en positiv spiral - børnene ved godt hvad der sker og ser det hele.

Foreningen Far har frivillige rådgivere der står parat med en kop kaffe i 15 landsdækkende rådgivningscentre foruden telefonrådgivning og Facebook grupper. Du er ALTID velkommen som far, mor, bedsteforælder eller pårørende - og du er langt fra den eneste.

Der er ingen tvivl om at politikerne og de offentlige ledere har svigtet skilsmisse Danmark og der er behov for forebyggelse, modernisering og kvalitetssikring på familie området af lovgivning og praksis. Således at alle børn og borgere m/k har lige muligheder og samme retssikkerhed om det gælder digital post, frit valg til familiegrupper og barsel, moderne familie former, belønning af positiv adfærd eller den gode skilsmisse.

De fleste forældre i Danmark er fantastiske, men alvoren er at der i Danmark findes kvinder og mænd, som enten ikke tager ansvar eller respektere barnets ret til begge forældre.

Læs mere her

tags: Danmark, bilen, politi, økonomi, Facebook, lovgivning, jorden, retssikkerhed, stress, cola, skilsmisse, kommunikation, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar