onsdag den 16. september 2015

TV2 viser baggrunden for reaktion i børn- og ungesag


En børn- og ungesag fra Tønder Kommune fik før sommer alvorlige ledelsesmæssige konsekvenser. TV2 bringer nu detaljer om den konkrete personsagTorsdag aften bringer TV2 en dokumentarudsendelse om en børn- og ungesag fra Tønder Kommune.

Når udsendelsen ruller over skærmen, vil de fleste seere allerede have hørt om sagen og dens konsekvenser. For der er tale om en sag, som blev meget omtalt i pressen før sommer, da en direktør og en fagchef måtte fratræde, efter at kommunen havde konstateret alvorlige fejl og svigt i børnesagsbehandlingen.

De uacceptable forhold på området blev afdækket ved en undersøgelse, som kommunen selv havde bestilt.

- I løbet af foråret fik vi mistanke om, at der i en konkret sag muligvis var begået alvorlige fejl. Politisk er vi stærkt optaget af, at vi håndterer børn- og ungesagerne korrekt og sikrer udsatte familier den nødvendige hjælp i rette tid. Her må vi ikke svigte. Men noget tydede på, at vi kunne have svigtet i den konkrete sag, og for at få fuld vished bad vi et uvildigt konsulentfirma om at kulegrave hele sagen, oplyser borgmester Laurids Rudebeck.

I juni modtog kommunen konsulentfirmaets rapport, og resultatet var stærkt foruroligende. Det fremgik bl.a., at sagsbehandlingen i den konkrete sag ikke var i overensstemmelse med lovgivningen på en række områder, og at kommunen i flere tilfælde havde handlet for sent.

- Det var alvorligt, og der var tale om et helt uacceptabelt ledelsessvigt. Derfor fik det omgående konsekvenser for de ansvarlige. Vi fik ryddet op og styrker nu børn- og ungeområdet både med opkvalificering og ved at sætte flere ressourcer ind. Vi har også igangsat et kvalitetsudviklingssamarbejde med Socialstyrelsens Task Force, og vi er i dialog med Dansk Socialrådgiverforening. For der skal ikke være tvivl om, at vi skal og vil løse denne opgave godt og effektivt og sikre, at udsatte familier får den hjælp, de har brug for, siger borgmesteren.

I den konkrete sag har familien nu fået hjælp og støtte, hvilket Ankestyrelsen også har bekræftet, men borgmesteren erkender blankt, at kommunen har været alt for længe om at sætte ind med den nødvendige hjælp.

Lige før sommer fortalte Tønder Kommune selv om sagens konsekvenser, men kunne på grund af tavshedspligten ikke oplyse nærmere om sagens indhold. Nu godt to måneder efter bringer TV2 detaljer fra den konkrete personsag og viser dermed, hvad der var baggrund for kommunens reaktion før sommer.

Læs mere her

tags: direktør, borgmester, TV2, lovgivning, Tønder, opkvalificering,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar