fredag den 25. september 2015

GoMore vil forebygge trafikulykker


Fremover vil brugere af samkørselsportalen GoMore, der tilbyder eller får et lift, også få en vejledning i, hvordan køreturen bliver mere sikker. Det er GoMore, politiet og Rådet for Sikker Trafik, der står bag (regionale tal i pressemeddelelsen)."Sådan er du en opmærksom chauffør – og en god passager" lyder det i vejledningen, som GoMore fremover vil give til sine kunder, når de bruger samkørselsportalen.

Med 333.000 kunder oplever GoMore en stor og stigende interesse for at tilbyde et lift eller køre med andre.

Brugere på GoMore – fordelt regionalt:
Hovedstaden: ca. 51 %
Midt- og Vestjylland: ca. 24 %
Syddanmark (Syd- og Sønderjylland og Fyn): ca. 15 %
Nordjylland: ca. 6,5 %
Sjælland (foruden hovedstaden): ca. 3 %
Heldigvis har der ikke været nogle trafikulykker på de mange GoMore-ture rundt om i Danmark, og sådan skal det gerne blive ved med at være. Derfor har Midt- og Vestjyllands Politi og Rådet for Sikker Trafik udarbejdet en række gode råd til kunderne hos GoMore, så køreturen bliver både hyggelig og trafiksikker. Det er første gang, at Midt- og Vestjyllands Politi laver et sådan samarbejde med en privat virksomhed.

- Vores kunder er meget glade for at køre med hinanden. Nu opfordrer vi dem til også at blande sig, hvis chaufføren er uopmærksom eller passageren er støjende og forstyrrer kørslen. Køreturen er et fælles ansvar, hvor man skal hjælpes ad med at komme sikkert frem", siger Rasmus Carlsen, presseansvarlig hos GoMore.

Politiet bakker op
Størstedelen af trafikulykkerne i Danmark sker på grund af menneskelige fejl. Det kan være træthed, for høj fart eller uopmærksomhed, der er skyld i, at ulykken sker.

Alene i 2014 mistede 182 mennesker livet i trafikken, og 1798 personer kom alvorligt til skade. Det er med andre ord flere end fem personer om dagen, der enten mister livet eller kommer alvorligt til skade i trafikken. Hvis trafikken skal blive mere sikker, handler det om at forebygge, at ulykkerne sker, lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi:

- Mange trafikulykker kunne have været undgået. Hvis man som passager oplever, at en chauffør er træt, kører for stærkt eller er uopmærksom, så opfordrer vi folk til at blande sig. Det er ok som passager at sige, "Det er tid til en pause" eller "Lad nu mig betjene GPS'en og radioen." Dermed bliver køreturen mere sikker", siger Henrik Glintborg, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Uopmærksomhed i hver tredje ulykke
I øjeblikket gennemfører Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension en landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken med titlen "Kør bil, når du kører bil". Samarbejdet med GoMore betyder, at kampagnen nu kommer ud til endnu flere bilister og passagerer.

- Alt for mange trafikulykker sker på grund af uopmærksomhed. Når man fjerner hænderne fra rattet og øjnene fra trafikken i blot få sekunder for at taste på sin mobil, radio, GPS eller fumler med en flaske vand, så ser man ikke, hvad der sker på vejen og når måske ikke at reagere, hvis der opstår en kritisk situation", siger Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, Sjælland, radio, portal, Nordjylland, vicepolitiinspektør, trafikken, trafikulykke, virksomhed, ulykker, hovedstad, Sønderjylland, projektleder, pressemeddelelse, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar