lørdag den 15. december 2012

Økologisk skolefrugt med EU-tilskud

Fødevareministeriet har fået 13 millioner kroner i tilskud fra EU til at etablere en ny skolefrugtsordning i Danmark. Det betyder, at op mod 170.000 elever fra hele landet kan modtage et stykke skolefrugt hver dag i tre måneder. Uddelingen af frugt starter i januar 2010.

Tilskuddet dækker 50 procent af udgiften til frugten resten skal betales af forældre, kommuner, sponsorer eller fonde.

En af frugtleverandørerne er firmaet Fairfood.dk, som er et 100% økologisk engrosfirma med speciale i frugt og grønt. Firmaet leverer bl.a. økologisk skolefrugt til en række skoler i hele Danmark. I den forbindelse gør firmaet opmærksom på at der den 30. november er ansøgningsfrist til EU-puljen på 13 mio. kr. som gives som et 50% tilskud til indkøb af skolefrugt.

I 2007 og 2008 gav Fødevareministeriet tilskud til skolefrugt gennem projektet Frugtkvarter. Erfaringerne fra Frugtkvarter var meget positive og det har medvirket til, at fødevareminister Eva Kjer Hansen har arbejdet for en EU-skolefrugtsordning.

Vi ved, at et stykke frugt om formiddagen klart styrker elevernes trivsel og indlæring, og skolefrugt er også en meget effektiv måde at få børn til at spise mere frugt og grønt. I de første dage af den aktuelle ansøgningsrunde har især efterskolerne vist stor interesse, hvilket er rigtig godt, da deres elever netop er fra de årgange, der spiser mindst frugt, siger Eva Kjer Hansen.

Regeringen har netop offentliggjort en handlingsplan for forebyggelse. Det fremgår af handlingsplanen, at regeringen vil fremme udbredelsen af sund livsstil, hvor børn og unge færdes i hverdagen.

Skolefrugtsordningen er et af flere initiativer, der bidrager til at nå målsætningen.

Den nye skolefrugtordning udvikles med udgangspunkt i erfaringer fra de to pilotprojekter, som Fødevareministeriet gennemførte i 2007 og 2008, og hvor der blev ydet støtte til etablering af forældrebetalte skolefrugtordninger.

Fairfood.dk er har også deltaget i levering af skolefrugt i forbindelse med de tidligere pilotprojekter og har derfor en vis erfaring på området. Indehaver Lars Klingenberg Poulsen siger: "Det er min klare opfattelse at skolefrugtordninger er til gavn både for sundhed og indlæringsevne. Desuden sætter flere og flere forældre krav om mere økologi, som jo idag allerede er et fast indslag i mange daginstitutioner."


Læs mere her

tags: Danmark, 2010, 2008, EU, regeringen, fødevareminister, Eva Kjer Hansen, 2007, regering, pilotprojekt, efterskole, økologi, frugt, livsstil,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar