mandag den 31. december 2012

Ny europæisk rapport om børns online mediebrug

En omfattende europæisk undersøgelse af hvad vi ved om børns online mediebrug og deres oplevelse af sikkerhed på nettet offentliggøres i dag.
Samtidig sikrer en ny stor EU-bevilling, at forskningen inden for børns netsikkerhed fortsætter de kommende år.

Forsker Gitte Stald fra IT-Universitetet i København leder den danske del af det 3årige forskningsprojekt EU Kids Online, hvis slutrapport offentliggøres i dag. De næste to år skal hun fortsætte den danske forskning I EU Kids Online II.

Ny viden om børns færden på nettet
Forskere fra 21 forskellige EU-lande har samlet og analyseret resultater fra mere end 400 forskellige studier af de muligheder og risici børn møder, når de er online.

Vi ser frem til at præsentere resultaterne og til at tage fat på den næste store undersøgelse, EU Kids Online II , siger adjunkt Gitte Stald. I næste projekt vil vi undersøge omfanget og konsekvenserne af børns erfaringer med risici på nettet. Det er vigtigt at få indblik i, hvordan børn bruger de digitale medier både af hensyn til deres sikkerhed, men også fordi de er fremtidens mediebrugere, som skal kunne udnytte mulighederne fuldt ud, siger hun.

I dag fremlægges slutrapporten fra den første undersøgelse, der bl.a. viser, at børns videregivelse af personlige oplysninger er den mest almindelige risikobetonede adfærd. Mens det fortsat er langt mindre udbredt, at børn møder en online kontakt offline. Samlet set omfatter børns oplevelse af risici på nettet bl.a. mobning, eksponering for upassende indhold, uvelkommen kontakt af seksuel karakter og skjult markedsføring.

Læs mere om undersøgelsen og forskningsprojektet EU Kids Online: www.eukidsonline.net

Kontakt Gitte Stald fra IT-Universitetet i København for nærmere information om undersøgelsen og det nye projekt, mail: stald@itu.dk, tlf: 3114 6045.

Om forskningsprojektet EU Kids Online II
Fra 2009-2011 vil EU Kids Online II foretage empiriske undersøgelser af børn i aldersgruppen 9-16 og deres forældre. Tusindvis af børn i alderen 9-16 og deres forældre i 25 EU-lande, inklusiv Danmark, vil deltage i forskningsprojektet.

Formålet er at få en bedre viden om børns brug og adfærd som udgangspunkt for at informere forældre, børn og myndigheder. Desuden er formålet, at imødegå mediepanik, så børn også fremover, kan færdes sikkert på nettet.

EU Kids Online vil bl.a. fremlægge sammenlignelige resultater for hvert land og undersøge, hvor i Europa netsikkerheden og online risiciene er størst. Den endelige rapport forventes klar omkring sommeren 2011.

Forskningsprojektet EU Kids Online II har modtaget en 2,5 mio. euro finansieret af EC Safer Internet Programme til at gennemføre projektet i op mod 25 EU-lande.

Læs mere her

tags: markedsføring, Danmark, euro, 2009, 2011, Europa, København, EU-lande, EU, Forskning, Forsker, forskningsprojekt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar