onsdag den 19. december 2012

Nyt værktøj kan udvikle børns kompetencer

Legetek.dk har udviklet et nyt it-baseret værktøj, der kan kvalificere samarbejdet mellem forældre og daginstitutioner med henblik på at fremme børns udvikling. Intern Kompetencevurdering kan give pædagoger, dagplejere og sundhedsplejersker et unikt, overskueligt og nuanceret overblik over barnets kompetencer, mens Kompetencehjulet giver forældrene adgang til den nyeste forskning inden for børns udvikling.

Intern Kompetencevurdering er udviklet med henblik på at kvalificere daginstitutioners arbejde med de pædagogiske læreplaner. På baggrund af en række udsagn om barnet, som pædagogen skal besvare ved afkrydsning med musen, tegnes barnets profil ind på et kompetencehjul . Dette visuelle overblik gør det let at se, hvor barnet har sine styrkeområder, og hvor der er behov for ekstra fokus.

Med `Intern Kompetencevurdering kan man løbende følge barnets udvikling. Dermed bliver der mulighed for tidligt at opspore, om der er behov for en særlig indsats over for barnet. Er der det, giver redskabet også gode muligheder for, at forældre og fagfolk bedre kan arbejde sammen. På den måde varetager vi bedst barnets tarv, gør arbejdet lettere for pædagogen og mindsker behovet for de udgiftstunge pædagogiske fripladser og støttetimer , siger Ethel Hansen, som er ophavsmand til konceptet.

Kompetencehjulet består af en lang række overskuelige tekster om børns udvikling inden for seks områder og otte alderstrin. Så vil forældre eksempelvis læse om toårige børns sproglige udvikling, bliver de ved et enkelt klik på Kompetencehjulet præsenteret for en tekst, der omhandler dette specifikke område og alder. Teksterne i hjulet støttes af over 700 videoklip med eksempler fra hverdagen samt anbefalinger af legetøj og materialer.

Tanken bag `Kompetencehjulet´ er, at forældre ofte har viljen til at fremme barnets udvikling, men sjældent ved, hvordan de kan gøre det. `Kompetencehjulet´ ruster forældrene til bedre at kunne tage et medansvar for barnets udvikling, siger Ethel Hansen.

Den 3., 9., og 10. november 2009 præsenterer Legetek.dk i samarbejde med University College Nordjylland og Mariagerfjord Kommune projektet Fælles fagligt fundament nye briller i det pædagogiske arbejde . Projektet sætter fokus på relationsarbejde og børns kompetenceudvikling. Projektet kan ses på www.legetek.dk

Yderligere information: Kontakt Ethel Hansen fra Legetek.dk på 96352807

Læs mere her

tags: 2009, Nordjylland, friplads, Mariager, kompetenceudvikling, sprog, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar