mandag den 16. februar 2015

Knallertpassagerer risikerer nedsat erstatning

Ifølge loven må der kun sidde én person på en knallert. Vælger du alligevel at sidde bag på en knallert, kan det få økonomiske konsekvenser, hvis knallerten kører galt. Mindre i erstatning, måske


Hvis du sidder bag på en knallert, som kører galt, og du derved pådrager dig en skade, risikerer du, at den erstatning du har krav på i forbindelse med skaden nedsættes.

- Det er ikke unormalt at se to personer på en knallert, og de fleste er formentlig udmærket klar over, at det er ulovligt, men jeg tror, at de færreste er klar over, at det kan have anden betydning end den bøde, man eventuelt bliver præsenteret for af færdselspolitiet, siger advokat Berit Møller Lenschow fra ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af ADVODAN.

- Man kan ikke uden videre sige, at man som passager altid vil få nedsat sin erstatning, da der kan være forskel fra den ene til anden situation. Generelt set er der en stor sandsynlighed for, at erstatningen nedsættes, og det kan i så fald være store beløb, man går glip af, forklarer Berit Møller Lenschow, der afslutningsvist råder forældre til at tale med deres børn om, at dét at sidde bag på en knallert kan koste langt mere end den 1000 kroners bøde, man eventuelt kan se frem til fra færdselspolitiet.



Læs mere her

tags: politi, økonomi, Vælger,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar