lørdag den 28. februar 2015

Ro giver næring til læring

Den 3. og 4. marts 2015 deltager virksomheden HistorienOm.dk med Evolvia på Danmarks Læringsfestival med nye, rolige børnehistorier. Kig forbi på vores stand 262 og deltag samtidig i lodtrækningen om en afslappende CD. Det kan i disse tider være svært at finde ro. Svært at finde roen til bare at være, og netop derfor er HistorienOm.dk tilstede på Danmarks Læringsfestival for at viderebringe budskabet om de rolige historier som en metode til at skabe et roligt øjeblik for det lærende barn. En solstrålehistorie for HistorienOm.dk's materiale kommer fra Marlene, som er mor til lille Sofie på 8 år, der med sin Asperger og OCD diagnose, har haft svært ved at finde roen uden medicin:

"Vores pige Sofie på 8 år, har utroligt meget glæde af historierne. Sofie har fra fødslen ikke sovet meget om natten. Vi har nu fået at vide at vores pige er meget sensitiv og har OCD og Asperger syndrom. Vores hverdag skal være meget struktureret. Sofie skal vide hvad der skal ske og hvad vi skal i meget god tid. Jeg søgte på nettet og fandt Historien om.., da børn godt selv kan lave vejrtrækningsøvelser, men får hjælp til at slappe af med en historie i et roligt fortalt tempo/ stemme. Det skulle også være nogle historier, der ikke kunne stilles en masse spørgsmål til, for så ville Sofie ikke sove, men begynde at snakke om historiens åbne spørgsmål. Dette fandt jeg i Stig Sebergs historier. Sofie hører hver aften en historie inden hun skal sove. Dette gør at hun sover meget bedre nu. Hun er rolig og afslappet. Dog har hun i sine urolige perioder brug for medicin. Det har bare været det bedste vi har gjort for vores pige. Nu kan hun som andre børn også høre historie inden hun skal sove".

CDerne er nu solgt til mere end 50 skoler i landet med intentionen om at skabe rolige øjeblikke for elever og lærer – måske som en pause i løbet af dagen, hvor der kan tegnes og lyttes til en historie eller måske derhjemme for at give ro til en god nats søvn, så alle er klar til at indtage ny læring når den nye dag gryer.

Vi står klar ved standen – så kom og gør et kup i indkøb og hør samtidig om den nye engelske læringsbog "The Sad Snail Sandy". Læringsmaterialet giver med bogen og arbejdshæftet, ro og fællesskab for eleverne, som med én historie kan arbejde sammen på tværs af fagniveauer. Samtidigt nedsættes lærerens forberedelsestid, når ét materiale imødekommer undervisningsdifferentiering i klassen.

Evolvia fokuserer på at give mennesker et roligt øjeblik til optankning og åbenhed overfor ny læring. Kom forbi og få en snak om ro, nærvær og læring i hverdagen.


Læs mere her

tags: Danmark, medicin, lodtrækning, virksomhed, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar