fredag den 13. februar 2015

Ultra skræmmer børnene fra vid og sans

Søndag den 15. februar kan man - hvis man tør - se den helt nye danske gyserserie 'Nr. 7' på Ultra. Under morgenmaden råber Oles lillesøster Agnes, at der vil ske en ulykke i "det store rum". Oles bedste ven, Jamie, tager det som et overnaturligt varsel og er sikker på, at Agnes har paranormale evner. Senere på dagen eksploderer et gasrør i skolens gymnastiksal… det store rum! Ole og Jamie beslutter sig for at undersøge det nærmere.

Sådan starter Ultras nye gyser 'Nr.7', der over seks afsnit vil gøre sit bedste for at skræmme de børn (og deres forældre), der tør se med fra vid og sans.

Hollywood møder Danmark – og gys og gru opstår
Det er instruktør, forfatter og gyserfilmsentusiast John Kenn Mortensen, der står bag serien, der henvender sig til de ældste af Ultras seere.

"Jeg elsker gyserfilm, og jeg elsker det som Hollywood gav mig i 80'erne, men jeg har altid syntes, der manglede noget. Min ambition med 'Nr. 7' er at lave en god dansk gyserserie, direkte til børn. En serie, der tager det bedste fra Hollywood, men på en den danske måde – en slags kombination af det bedste fra film som 'Blair Witch Project' og 'Poltergeist' på den ene side og 'Zappa' og 'Nattevagten' på den anden." Siger John Kenn Mortensen om sin baggrund for at lave 'Nr. 7'.

Mere end bare underholdning
John Kenn Mortensen deler sin interesse for gyserfilm med mange børn, der i stor stil opsøger genren. Langt de fleste gyserfilm henvender sig dog primært til voksne, og selvom børnene gerne vil se dem, så har de svært ved at identificere sig med de personer og problemstillinger de møder i filmene.

"Vi ved, at børn i Ultras målgruppe opsøger gysergenren. Og der er også forskning, der har vist, at det faktisk giver mening for dem at se gyserfilm, da det giver dem et frirum til at 'afprøve' stærke følelser som for eksempel angst og væmmelse i en sikker ramme. Men de muligheder børnene har for at møde gys på film og tv har indtil nu været begrænset til særligt amerikanske produktioner, der er lavet til en langt ældre målgruppe. Med 'Nr. 7' tilbyder vi dem et alternativ, der er lavet særligt til dem – det er en serie for børn med børn i hovedrollerne." Siger kanalchef for Ultra Kirstine Vinderskov.

'Nr. 7' er ægte gyser, for Ultras ældste seere. Den vil skræmme dig, få dig til at gyse, og få dig til at hoppe af skræk i sofaen. Men den vil også få dig til at grine og føle med de fire karakterer, vi følger i deres søgen på sandheden om de uhyggelige hændelser på skolen.
'Nr. 7' sendes som maraton søndag 15. februar klokken 20.00. Hvis ikke man har mod på at se alle seks afsnit i træk, kan man efterfølgende se den to afsnit af gangen klokken 19.30 mandag-onsdag i uge 8.

'Nr. 7' er produceret af Copenhagen Bombay med støtte fra DR og Den Vestdanske Filmpulje.


Læs mere her

tags: Danmark, hovedrolle, Hollywood, Film, forfatter, gymnastik,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar