mandag den 23. februar 2015

Kritik af Børns Vilkår

Foreningen Far er bekymret for vi oplever at børns vilkår sjældent taler om alle danske børn og ved chokerende lidt om børn og fædre i Danmark. Der er meget klare mønstre som viser årsagen til rigtig mange børnesager og den største gruppe af børnesager kan meget vel skyldes, at færre børn i dag har bopæl for børn end i 1980 samt et komplekst familie system. Børns vilkår har i forbindelse med det politiske forslag om en sund og fornuftig modernisering af dansk familie lovgivning og praksis de politiske partier imellem (a og b forældre), rejst kritik med brug af bl.a. få fogedsager, som argument for hele Danmarks befolkning.

Foreningen Far må på den baggrund rejse meget alvorlig kritik af børns vilkår, som ikke bør udtale sig imod FN børnekonventionen samt den Europæiske Menneskerettighedskonventions bestemmelser, som beskytter alle danske børn og forældre mod forskelsbehandling.

Børns vilkår brugte den 26. januar i Politiken bl.a. få fogedsager som argument imod en modernisering "Ifølge Rasmus Kjeldahl er antallet af sager, der ender i Fogedretten, steget 50 procent i løbet af de seneste seks til syv år."

Foreningen Far spørger med al venlighed og respekt børns vilkår om følgende:

1. Skyldes fogedsagerne at færre fædre i dag har bopæl for børn forholdsvis m/k end i 1980 det skal jo give sager!

2. Skyldes fogedsagerne familiernes ligeværdighed i samfundet kombineret med en forældet lovgivning og ledelsesmetoder

3. Skyldes fogedsagerne at samværschikane er accepteret og belønnet i årtier

4. Skyldes fogedsagerne en forældet opdeling af bopæl og samværsforældre, som skaber konflikter og velkendt udnyttes bevidst af forældre og advokater

5. Skyldes fogedsagerne at Statsforvaltningen ændrede praksis og i dag oftere henviser til fogedretten

6. Skyldes fogedsagerne at Statsforvaltningen træffer 124.000 afgørelser årligt og der sker fejl og forskelsbehandling, som forplanter sig i fogedretten og kommunerne

7. Skyldes fogedsagerne at der ofte er 10 offentlige enheder med forskellig lovgivning og optil 50 personer inde over børnesagerne, hvilket skaber procestid, tab af viden og fejl

8. Skal det bedste for barnet baseret på lige muligheder i hele befolkningen standses pga. få fogedsager

9. Hvad er tallet for ene/fælles forældremyndighed for børn under 18 år siden i bruger argumentet sammen med fogedsagerne Ingen kender jo tallet!

10. Mener børns vilkår alvorligt at FN børnekonventionen skal overholdes, men ikke artikel 2, som klart præciserer at børn og børns forældre ikke må forskelsbehandles baseret på køn eller familie former

Foreningen Far er bekymret for vi oplever at børns vilkår sjældent udtaler sig om alle danske børn og ved chokerende lidt om eksempelvis børn og fædre i Danmark. Der er meget klare mønstre som viser årsagen til rigtig mange børnesager og den største gruppe af børnesager kan meget vel skyldes, at færre børn i dag har bopæl for børn end i 1980 samt et alt for komplekst familie system som forskelsbehandler familier og børn.

Vi bringer i dag almindelige forældre ind i en "kamp" med børn i midten om bopæl og samværsforældre rettigheder og skabe sager som helt kan og skal undgås. Børns vilkår har på intet tidspunkt kommenteret disse mønstre eller den dokumenterbare statistik for færre børns bopæl hos far i dag end i 1980 forholdsvis m/k i moderne familier, men argumentere i stedet på usaglig vis med få fogedsager og åbenbart statistik over forældremyndighed, som slet ikke findes for børn under 18 år.

Foreningen Far skal hermed rejse alvorlig kritik af børns vilkår og anbefale en intern modernisering, så vi i fællesskab kan sikre forebyggelse, ligestilling og kvalitetssikring i samarbejde med ansvarlige politikere, der viser politisk mod for glade børn og forældre i alle familie former i Danmark. Lige muligheder handler om det bedste for barnet uden skelen til køn eller forældede juridiske kasser som hørte fortiden til.

En modernisering gør at forældre får et reelt frit valg, at forældre kan samarbejde positivt, der kan mægles uden at en forælder sidder med en pistol for tindingen og det gør at der om nødvendigt kan træffes individuelle og konkrete løsninger for børn – hurtigt og godt for barnet som er rigtige over tid. Så ærlig talt børn vilkår. Vågn op til glæde for alle børn og forældre i Danmark.

Vi skal have alle børn og forældre med i fremtidens velfærdssamfund.


Læs mere her

tags: Danmark, FN, politi, retten, lovgivning, Politiken, pistol,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar