søndag den 8. februar 2015

Videoguide: Sådan er reglerne for bodeling ved skilsmisse

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ maxWidth: 428, maxHeight: 528 }); }); Nye tal fra Tingslysningsretten viser, at kun hvert femte danske ægtepar har indgået en ægtepagt. Og det kan være et problem den dag, et par skal skilles, og den fælles formue skal deles. Se Advodans videoguide, der kort forklarer, hvordan en bodeling foregår i praksis. I DR dokumentaren "Til ægteskabet os skiller" bliver der sat spot på betydningen af ægtepagter, når et ægtepar skal dele deres fælles formue i forbindelse med en skilsmisse. Det kommer nemlig bag på mange, at reglerne om formuefællesskab betyder, at de rent faktisk skal dele boet lige over medmindre, parret har indgået en ægtepagt.

Det kan eksempelvis få meget uheldige konsekvenser for en virksomhedsejer, der som led i en skilsmisse skal realisere halvdelen af værdien af sit firma for at give det videre til sin eks-kone.

Portal samler viden om skilsmisse
Hos Danmarks største advokatkæde Advodan lancerede man i efteråret en ny webportal, der er rettet mod personer, der står foran en skilsmisse eller har brug for få afklaring om, hvordan en skilsmisse forløber.

Portalen indeholder blandt andet fire videoguides, der grundigt og præcist hjælper brugeren gennem relevante spørgsmål fra ophævelse af ægteskabet, deling af formue og barnets bopæl til regler om samvær med barnet.

"Mennesker, der går gennem en skilsmisse, har et reelt behov for klar og gennemskuelig information. På portalen gør vi brugerne mere oplyste, mere trygge og bedre klædt på juridisk". siger kommunikationschef i Advodan Astrid Søes Poulsen.

Ud over videoguides indeholder portalen også infografikker og statistikker om skilsmisse og separation samt links til de vigtigste skilsmissepapirer.

Læs mere her

tags: Danmark, retten, portal, ægteskab, virksomhed, skilsmisse, kommunikation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar