søndag den 19. april 2015

Aarhus kirker rykker

For blot et par uger siden kunne kirkerne i Århus Domprovsti præsentere et nyt samarbejde med Aarhusportalen. Nu er Midtbyens Kirker parate til at præsentere to nye samarbejder. Det går godt for kirkerne i Aarhus midtby – ikke mindst når det kommer til interessen fra eksterne samarbejdspartnere. For blot et par uger siden kunne Århus Domprovsti og nyheds- og kulturportalen Aarhusportalen, præsentere deres nye samarbejde, som gør det muligt at se samtlige kirkelige arrangementer i Aarhus samlet på ét sted. Nu kan Århus Domprovsti løfte sløret for yderligere to nye samarbejdspartnere.

VisitAarhus vil fortælle historie:
Hvor Aarhusportalen bidrager med artikler og kalenderoversigt, vil én af de nye samarbejdspartnere, VisitAarhus, i første omgang have fokus på kirkerne som turistmål. På VisitAarhus vil man inden længe kunne finde information om samtlige kirker i Århus Domprovsti, med primært fokus på kirkernes historie og arkitektur. I øjeblikket arbejdes der på at få den særlige side om kirkerne i Aarhus op at stå.

"På VisitAarhus' hjemmeside kunne man før finde lidt om Aarhus Domkirke og Vor Frue Kirke. Vi blev enige om, at det ville være en god ide at præsentere alle kirkerne i Aarhus med fokus dem som arkitektoniske og historiske turistmål, " siger Kommunikationsrådgiver Brian P. Ørnbøl fra Århus Domprovsti.

ULF i Aarhus – tilbud til skolerne:
ULF i Aarhus står for Undervisning og Læringsforløb i Folkeskolen, og er Aarhus Kommunes navn for den skoletjeneste som formidler forløb til både dagtilbud, grundskolen og ungdomsuddannelserne. ULF i Aarhus samarbejder med en lang række ULF-aktører, som traditionelt har været fx teatre, museer, friluftscentre eller andre kulturudbydere.

Kirkerne har altid haft tilbud, som retter sig mod uddannelsesinstitutionerne i byen, men er nu også kommet på listen over ULF-aktører med blandt andet tilbud om rundvisninger for skoleelever, særlige gudstjenester for børn, minikonfirmandundervisning og kirkevandring.

"Det er helt oplagt at kirkerne også præsenterer deres tilbud i ULF-regi – fx i forbindelse med skolernes kristendomsundervisning. Derfor er vi glade for, at vi har fået etableret en forbindelse til kirkerne, så disses tilbud også bliver synlige over for skolerne", fortæller Projektmedarbejder, Anne Kleberg fra ULF i Aarhus.

Midtbyens Kirker er en del af Århus Domprovsti, som består af Christianskirken, Langenæskirken, Skt. Johannes Kirke, Skt. Lukas Kirke, Skt. Markus Kirke, Skt. Pauls Kirke, Vor Frue Kirke, Aarhus Domkirke, samt kirkerne på Samsø.


Læs mere her

tags: Århus, uddannelse, portal, undervisning, uddannelsesinstitution, Samsø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar