mandag den 6. april 2015

Kunstnere giver lungesyge børn en håndsrækning

Lungesyge børn får nu en længe ventet håndsrækning fra fem unge kunstnere, der sammen med den anerkendte producent af børnemøbler, Stokke, samler penge ind til Børnelungefonden. Lauritz.com står for auktion af fem kunstmalede Tripp Trapp stole til fordel for lungesyge børn. Fem yngre kunstnere har udsmykket hver en Tripp Trapp-stol. Firmaet Stokke har doneret de fem stole, der fra 24. marts 2015 er sat til salg for højestbydende på www.lauritz.com til fordel for Børnelungefonden.

Lungebørn er hårdt ramt

Lungesygdomme rammer børn og familier lige så hårdt som kræft og hjertesygdomme og i et lige så stort antal. Mere end 1.000 børn og unge i Danmark lever med en alvorlig sygdom i lungerne. Tæller man astma med, rammer det endnu bredere, da hvert femte småbarn og hvert tiende skolebarn har astma.

- I Børnelungefonden arbejder vi for at gøre en forskel for lungesyge børn og støtte, der øger livskvalitet og styrker det sociale liv blandt børnene og deres familier. Alle fondens midler kommer fra indsamling og frivillige donationer, og derfor er vi utroligt taknemmelige for initiativet bag auktionen, siger bestyrelsesformand i Børnelungefonden, Søren Houman.

Når et lille barn får en alvorlig sygdom, bliver livet også svært for mor og far og søskende. Derfor har familier med lungesyge børn brug for både rådgivning, netværk, praktisk hjælp og aktiviteter, hvor de kan mødes. Samtidig vil Børnelungefonden sikre mere forskning i tidlig opsporing, diagnostik og god behandling.

I Børnelungefonden håber man, at stolene vil indbringe et pænt beløb, men også at de vil bringe glæde til børn, uanset hvor de ender. Om det bliver på en børnelungeafdeling på et hospital, i et hjem eller et helt tredje sted.

Byd og støt

Tripp Trapp stolene sættes til salg til højest bydende på www.lauritz.com, hvor auktionen starter tirsdag 24. marts 2015 og kører et par uger frem. De indsamlede midler går ubeskåret til Børnelungefondens arbejde med at sikre mere forskning og mere støtte til lungebørnene og deres familier. Lauritz.com donerer salærer og gebyrer til det gode formål.

Stokke, der producerer den ikoniske barnestol, er meget glade for at kunne bidrage.

- Det er et meget flot projekt, kunstnerne har lavet. Tripp Trapp stolen er designet til, at børn kan bevæge sig frit og kreativt, og derfor er vi stolte af at kunne hjælpe indsamlingen af midler til Børnelungefonden, siger marketingchef i Stokke, Frank Remme.

De fem kunstnere, som har udsmykket hver en stol, er Alexandra Mai Møller, Brian Saaby, Frederik Næblerød, Caroline Heje Thon og Frederik Heje Thon.

- Indtægterne fra salg af Tripp Trapp stolene går til at lette livet for familier med lungesyge børn. Det er der hårdt brug for, afslutter Børnelungefondens bestyrelsesformand Søren Houman.

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, Saab, kunst, bestyrelsesformand, Lauritz.com, penge, kreativ, livskvalitet, astma, sygdom, hjertesygdom, æble,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar