torsdag den 9. april 2015

Mere end bare et scanningsbillede til køleskabet

De sundhedsprofessionelle skal blive bedre til at oplyse, støtte og vejlede gravide og deres familier. Det mener Grit Niklasson, der i ny bog tegner et billede af sundhedsvæsnets mange komplekse tilbud og muligheder for screening, diagnosticering, råd og vejledning i forbindelse med en graviditet. Hvilke tilbud, valg og krav skal kvinder og deres familier forholde sig til under og efter en graviditet Og hvilke dilemmaer følger med de mange valg Ny bog tegner et billede af sundhedsvæsnets mange tilbud om screening, diagnosticering, råd og vejledning i forbindelse med sundhedsfremme og behandling af gravide.

Grit Niklasson ser nærmere på kommunikationen mellem den gravide og sundhedspersonalet og påviser, at kvinder med lavere social eller uddannelsesmæssig baggrund får og søger mindre information fra de sundhedsprofessionelle end kvinder med højere social status. Det stiller dem ringere, hvad angår valg og aktiv medbestemmelse.

Et andet hovedtema i bogen er den risikofokusering, som de gravide møder i sundhedsvæsnet, og de dilemmaer, der opstår omkring det mangetydige normalitetsbegreb. Hvad er et normalt barn Hvem definerer, hvad normalt er Og hvordan arbejder vi med de forestillinger, der gør sig gældende i dag

Om forfatteren:
Grit Niklasson er jordemoder, socialrådgiver, pædagog, cand.scient.soc i socialt arbejde samt ph.d. i sociologi. Hun er ansat som adjunkt ved Den Jordemodervidenskabelige Kandidatuddannelse ved Syddansk Universitet og har tidligere redigeret og skrevet lærebøger med fokus på sundhed og samfund, herunder 'Sundhed, menneske og samfund' (2013).

Ønskes interview med forfatteren kan hun kontaktes på:
Tlf. +45 40 44 86 80

Vi sender gerne et anmeldereksemplar. Kontakt marketingkoordinator Lea Stigfeldt på:
Tlf. + 45 44 22 38 82


---

Graviditet og risiko
- Kvinders oplevelse af tilbud, valg og krav

Af Grit Niklasson

162 sider • 148 kr. (vejl.)

ISBN 9788759321683


Læs mere her

tags: interview, uddannelse, 2013, videnskab, kommunikation, Syddansk Universitet, forfatter,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar