torsdag den 16. april 2015

På vej i børnehave

Nu er det snart tid for de mindste til at skifte fra vuggestue eller dagpleje til børnehave. Forældrene er bekymrede, børnene er spændte, for nu tages et nyt, stort skridt i livet. Det har fotograf Britt Lindemann lavet en foto-bog om. Gennem et år har Britt Lindemann fulgt en børnehavegruppe, og i bogen "Min dag i børnehaven" kan de små selv "læse" om, hvordan dagligdagen i en børnehave ser ud. Enten for at forberede sig til det nye liv eller som inspiration til at fortælle mor og far, hvad de har lavet i institutionen.

– Børn har det ligesom Peter Plys, der siger, "Jeg vil helst høre en historie om mig selv." Det vil de tre- til seksårige også, siger Britt Lindemann, 70, der selv har fået fire børn og otte børnebørn.

– Selvfølgelig kan de genkende alle de situationer, de fleste allerede kender fra deres hverdag. At blive afleveret om morgenen, lege, spise med kniv og gaffel, tisse, køre i bus, blive trøstet og grine sammen med de andre, indtil de bliver hentet igen om eftermiddagen, siger hun.

– Alle småbørnsforældre har prøvet at spørge: "Hvad har du lavet i børnehaven i dag " Men det er ikke altid, de har fået svar. Bogen kan være en god indgangsvinkel til at tale om hverdagen uden mor, far og søskende. For de små ser, genkender og får lyst til selv at fortælle om deres egne oplevelser, siger Britt Lindemann, der selv har lært noget om børn gennem sit år som flue på væggen.

– Jeg har blandt andet fundet ud af, at de lever i deres egen verden, hvor der ikke hele tiden skal være en voksen til stede. Indimellem er man faktisk bare et forstyrrende element.

"Min dag i børnehaven" koster 149 kroner og kan bestilles hos boghandleren eller via alle netboghandlere.

Billederne fra bogen kan rekvireres i høj opløsning ved henvendelse til Skriveforlaget på info@skriveforlaget.dk.


Læs mere her

tags: Peter Plys, børnehave,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar