lørdag den 18. april 2015

Tønder Kommune bedst i sikker skoletrafik

Med 97 ud af 100 mulige point er Tønder Kommune en delt vinder af Kommunernes Skoletrafiktest 2015. Den flotte hæder er resultatet af en målrettet indsats med at forbedre trafiksikkerheden blandt skoleelever Tønder Kommune kan kalde sig landets bedste i trafiksikkerhed for skoleelever. Det står klart efter, at kommunen i den årlige Skoletrafiktest har scoret imponerende 97 ud af 100 mulige point. Hæderen deles med Gentofte Kommune, der scoret det samme antal point.

Skoleelevernes sikkerhed i trafikken har over en årrække været højt prioriteret af Tønder Kommune. Derfor kommer det flotte resultat ikke som en stor overraskelse for Bo Jessen, formand for Teknik og Miljøudvalget i Tønder Kommune:

- Vi har de sidste par år haft fokus på at forbedre trafiksikkerheden omkring skolerne. I 2013 besluttede vi således i en overordnet trafikpolitik også at stille krav til skolernes færdselsundervisning, trafiktests mv. Herved håber vi at opnå, at ingen skolebørn kommer til skade i trafikken på vej til eller fra skole

Derfor er Tønder Kommune en af de første kommuner i landet, hvor det er politisk besluttet, at alle kommunale skoler skal have en trafikpolitik. I trafikpolitikerne er det besluttet, at skolerne skal undervise i færdselslære både i indskolingen, på mellemtrinnet og i udskolingen. I øjeblikket arbejder Tønder Kommune også på at inspirere de lokale efterskoler til ligeledes at udarbejde en trafikpolitik.

Udover på skoleområdet stiller Tønder Kommune også krav om, at alle kommunens daginstitutioner skal have en trafikpolitik, ligesom kommunen også har en trafikpolitik for ansatte ved Tønder Kommune.

Det er syvende år i træk, at Kommunernes Skoletrafiktest bliver afholdt. Efter sidste års flotte fjerdeplads kan Tønder Kommune således i år lade sig hylde som en af de to bedste blandt de 97 deltagende kommuner fra hele landet. Men dermed ikke sagt, at arbejdet med trafikpolitik er et overstået kapitel:

- Prisen som årets vinder af Kommunernes Skoletrafiktest må ikke blive en sovepude, da der stadig kan gøres rigtig meget for at gøre fremtidens trafikanter endnu bedre. Derfor arbejder vi i øjeblikket på to nye projekter målrettet de ældste skoleelever, udtaler Anders Hørkjær Pedersen fra Tønder Kommunes Team Plan, Byg og Trafik.

De to projekter omfatter blandt andet en trafikcafé og inddragelse af cykler i undervisningen.

Bag Kommunernes Skoletrafiktest står Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, der i samarbejde med landets kommuner ønsker at gøre børn og unge til bedre og mere sikre trafikanter ved hjælp af undervisning, træning, information og kampagner.

Læs mere her

tags: politi, 2013, trafikken, Tønder, skolebørn, undervisning, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar