fredag den 29. april 2016

Elever var forskere for en dag


Tirsdag og onsdag stod i forskningens tegn, da elever fra folkeskolens 9. og 10. klasser samt de lokale ungdomsuddannelser indtog rollen som forskere for en dag. Anledningen var den nationale videnskabsfestival Forskningens DøgnElektroniske byggeklodser med uanede muligheder og kreativ forretningsudvikling og markedsføring. Det var de udfordringer, elever fra de lokale folkeskoler og ungdomsuddannelser prøvede kræfter med tirsdag og onsdag i Tønders innovationshus, MIND FACTORY by ECCO.

Anledningen var den nationale videnskabsfestival Forskningens Døgn, som Tønder Kommune endnu engang tog del i.

Derfor var folkeskolens 9. og 10. klasse samt de lokale ungdomsuddannelser inviteret til en dag med workshops i forskningens tegn – nærmere bestemt forskning i at være kreativ og innovativ.

Til at afvikle workshopsene havde Tønder Kommune og MIND FACTORY by ECCO allieret sig med Aalborg Universitet, National Innovation Center, Mads Clausen Instituttet og UC SYD, der alle stillede op med dygtige forskere, der guidede eleverne gennem at afprøve forskningsbaserede værktøjer til innovation og kreativitet.

- Nytænkning og innovation er helt centrale fokuspunkter i Tønder Kommune, når det gælder skole- og uddannelsessystemet. Vi har et ansvar for at give vores unge mennesker de rette redskaber til at udfolde sig kreativt og se potentialet i deres gode idéer. Derfor deltager vi naturligvis i Forskningens Døgn, der netop har fokus på arbejdet med de gode idéer, udtaler borgmester Laurids Rudebeck.

Det var anden gang, Tønder Kommune tog del i den nationale videnskabsfestival. Sidste år skete det ligeledes med workshop samt derudover et forskningsarrangement, hvor alle var inviteret til at deltage og på nærmeste hold opleve forskning og det dengang nyligt opførte innovationshus.

Fakta om forskningens døgn:
Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der siden 2005 er blevet afholdt årligt.

Formålet med Forskningens Døgn er at øge opmærksomheden og vække interesse for forskning hos den danske befolkning og skabe forståelse for den betydning, som forskning har for vores samfund og hverdag.

Forskningens Døgn henvender sig til alle, der er åbne for at blive underholdt og lære nyt - og især til dem, der ikke til dagligt har berøring med forskning og innovation.

Læs mere her

tags: markedsføring, borgmester, uddannelse, Aalborg, Aalborg Universitet, kreativ, innovativ., Tønder, folkeskole, videnskab, innovation, Forskning, værktøj, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar