lørdag den 30. april 2016

Psykolog udgiver roman om det perfekte livs krakelering


En samtidsroman om hvad der sker, når meningsfulde gode værdier, som f.eks. at leve sundt, bliver usundeMia er en ung kvinde på 24 år, der studerer jura på 2. semester og kæmper en hård kamp med opretholdelse af en facade af korrekthed, renhed og sundhedsdyrkelse.
- Burde jeg træne i maskiner fire gange om ugen i stedet for tre
- Er det mon økologisk kylling, de bruger på cafeér
- Hvordan undgår jeg sukker og gluten i maden

Kontrasten mellem det perfekte ydre og indre kaos med angst og afgrund skildres i romanen. Vi møder Mia, der med et skrøbeligt sind kæmper med verdens og egne krav. Vi møder Mia før, under og efter et psykisk knæk. En krakelering, hvor vrangforestillinger og hallucinationer tager over.

'Hvem tror du egentlig, du er,' siger stemmerne. Hun kan lige nu kun give dem ret. 'Skam dig', siger de i kor. Det gør hun allerede.


Majken Sonne tager fat på nogle af de problemstillinger, der optræder i vores tid. Krav om at fremstå med succes på adskillige fronter, og hvilke konsekvenser det kan have, hvis kravene føles for store. Man følger både pigens, moderens og psykologens følelsesmæssige tilstande med aggression, skyld, skam og længsel gennem denne proces.

Bogen tager form ud fra de mange kroge, kontraster og udtryksformer det menneskelige sind kan have.

"Det, der har drevet mig til at skrive bogen, er en stor interesse i, hvad konsekvensen kan være, når der bruges for meget energi på at fremstå korrekt. Hvornår kan meningsfulde gode værdier, som f.eks. at leve sundt, blive usundt

Gennem mit arbejde som psykolog kender jeg til, hvordan et stort indre pres med angsten for at gøre noget forkert eller ikke være god nok, i samspil med følelser som skyld, skam og aggression, kan være drivkraften til symptomer og destruktive mønstre.

Vores oplyste samtid har en bagside, som jeg med hjælp fra min hovedperson, forsøger at skildre. Når vi hele tiden kan få mere viden omkring, hvad der er rigtigt at gøre, og hvad der er forkert, kan angsten få lov at spire, vokse sig stor og til sidst overtage. Og hvad er konsekvensen så, hvis vi ikke kan finde et ståsted i os selv

Min hensigt med bogen har været at belyse den bagside, der kan være ved at have så meget fokus på 'at leve rigtigt'. Mit håb er, at bogen vil medføre lidt mindre fokus herpå, og lidt mere medfølelse til sig selv og andre."

Anbefaling
"...mon ikke vor tids selvbevidste kvinde vil kunne genkende vrangsider hos sig selv i dette gruopvækkende portræt af en ung piges kamp med sine følelsers natur..."
Brian Kok, psykolog, specialist i psykoterapi og psykiatri


Læs mere her

tags: roman, energi, Kontrast, stemmer, økologi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar