tirsdag den 19. april 2016

Konfirmationsgaver på nettet: Sådan undgår du de værste faldgruber


Startskuddet til årets konfirmationer har lydt, og køber du gaverne på nettet, er der særlig tre ting, du skal være opmærksom på, hvis du ikke vil skuffe konfirmanden.Mange danskerne fylder i denne tid den digitale indkøbskurv med konfirmationsgaver i stakkevis. Men har du ikke helt tjek på shoppereglerne, kan du let give konfirmanden en dum start på voksenlivet med gaver, der ikke kan byttes. e-mærket, den danske certificeringsordning for webshop, giver dig tre gode råd til købet af konfirmationsgaver på nettet.

Udløbsdato for fortrydelsesfristen
"Når man køber gaver på nettet, skal man være opmærksom på, hvilke muligheder der er for at ombytte eller fortryde varen. Gør man ikke det, risikerer man at give en gave, der ikke kan byttes," forklarer Camilla Engel Post, der er chefjurist hos e-mærket.

Når gavegiveren modtager pakken, har man som minimum 14 dage til at give webshoppen besked om, at man vil fortryde købet. Herefter har man yderligere 14 dage til at returnere varen. Men hvis gavegiveren har købt gaven i god tid før konfirmationen, kan der let opstå bytteproblemer. Derfor anbefaler Camilla Engel Post, at man forsøger at kontakte webshoppen og får lavet en aftale om at forlænge fortrydelsesfristen
.
Fald ikke for fup
Da mange konfirmander ønsker sig dyre gaver, kan det være fristende at købe mærkevaretasken, eller den nyste Nike løbesko til billigste pris. Men ser man sig ikke for, kan den billigste pris hurtigt blive den dyreste.

"Vi ser desværre en stigning i antallet af fupbutikker, som prøver at franarre danskerne penge ved at sælge kendte mærkevare til meget billige priser. Derfor skal man altid være kritisk, hvis prisen lyder for god til at være sand, for man ender nemt med at betale for en vare, man aldrig får," lyder det fra chefjuristen.

Andre kendetegn på fupbutikker er mangelfulde kontaktoplysninger som cvr-nummer eller dårligt sprog og åbenlyse grammatiske fejl, fordi siden er "oversat til dansk" ved hjælp af maskiner.

Tjek altid gaven
Når gavegiveren modtager pakken med posten, er det altid en god idé at åbne pakken for at tjekke, at det er den rigtige vare, og at den ikke er gået i stykker. Er der fejl, skal du hurtigst muligt gøre webshoppen opmærksom på det.

"Du står bedre som forbruger, hvis du hurtigst muligt gør opmærksom på fx transportskader. Derfor er det bedre, at du åbner pakken med det samme i stedet for at lade dagene og ugerne gå, før konfirmanden åbner en gave, som måske viser sig at være gået i stykker under transporten, " siger Camilla Engel Post.

Om e-mærket
e-mærket er den danske certificeringsordning, der arbejder for tillidsfuld e-handel mellem kunder og erhvervsdrivende. Med e-mærket er du som kunde dækket af en køberbeskyttelse med en økonomisk sikring på op til 10.000 kroner per handel, og samtidig bliver den erhvervsdrivende løbende kvalitetssikret af e-mærket jurister, så du er sikret en tryg og gennemskuelig e-handel.

e-mærket er en nonprofit organisation stiftet i 2000 af Forbrugerrådet Tænk, Dansk Erhverv, DI, FDIH, Finansrådet, Dansk IT og HK.


Læs mere her

tags: HK, økonomi, penge, Forbrugerrådet, Nike, organisation, sprog, e-handel, FDIH, løbesko,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar