onsdag den 6. april 2016

Styringskrisen til debat blandt engagerede offentlige ledere


Der er behov for debat. Fremtidens velfærdsledelse skal sikres de bedst mulige betingelser, og landets offentlige ledere er med til at sætte kursen. Socialt Lederforums medlemmer, der er markante ledelsesskikkelser inden for det socialfaglige område, mødes til det årlige landsmøde i denne uge i Nyborg. Næsten 500 ledere har tilmeldt sig, og i år er der dermed fyldt op til sidste plads.Ledelsesdilemmaer
Socialt Lederforums årlige landsmøde står for døren. Tilmeldingerne viser med tydelighed det behov, der er blandt ledere på de offentlige tilbud indenfor handicap- og psykiatriområdet. Landsmødet er stedet, hvor lederne har mulighed for at mødes og stå sammen om de udfordringer, som er forbundet med det som flere eksperter betegner som 'styringskrisen i den offentlige sektor'. De senere års nedskæringer kombineret med krav om øget professionalisering og kvalitetsløft har betydet, at lederne befinder sig i et prekært spændingsfelt, hvor der både skal leveres faglige resultater af høj kvalitet og sikker drift.

Medlemsfremgang
De dygtige ledere i Socialt Lederforum sætter kursen og udøver velfærdsledelse til gavn for handicap- og psykiatriområdet. Også når betingelserne er svære. Den tragiske hændelse i sidste uge, hvor en medarbejder på et socialpsykiatrisk bosted blev knivdræbt, er desværre ikke enestående. De senere år har lignende hændelser fundet sted flere gange, og udover at skabe frygt og frustration blandt medarbejdere og ledelse, er vi igen blevet mindet om, at sikkerhed for ansatte bør være et højt prioriteret område, når den fremadrettede kurs for velfærdsydelser/velfærdsledelse skal sættes. Her er Socialt Lederforum helt på linje med de faglige organisationer og øvrige inbteresseorganisationer.
Derfor er det vigtigt at dele viden og erfaringer, og i det hele taget være sammen om at finde frem til, hvad der skal til. I den forbindelse er det positivt at opleve, at flere end nogensinde vælger Socialt Lederforum til. Medlemstallet har aldrig været højere.

Mulighed for networking og debat
Socialt Lederforums Landsmøde finder sted på Hotel Nyborg Strand torsdag d. 31. marts til fredag d. 1. april. Programmet byder på oplæg, videndeling og paneldebat. Der er mulighed for networking blandt deltagerne, og landsmødet slutter af med forskellige workshops.



Læs mere her

tags: Nyborg, dræbt, organisation, offentlige sektor, handicap,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar